csü. aug 22nd, 2019

Deol

NEM HIVATALOS OLDAL!

Cukkini fasírt egy nyári estebédhez

2 min read
Cukkini fasírt

Érdekes megfogalmazásban a cukkini nem más, mint az uborka és a tök házasságából született zöldség, ami rendkívül közkedvelt. Az íze tulajdonképpen semleges, ezért a különböző fűszerekkel nagyon jól lehet ízesíteni, sőt bártan lehet minden formában fogyasztani, mert nem okoz puffadást sem. A cukkini főszezonja májustól októberig tart, de lényegében egész évben vásárolható a gyors szállításnak köszönhetően. Ami a cukkiniból készült ételeket illeti, a legkedveltebb a krémleves, a grillezett és panírozott formája, valamint újabban nagyon sok háziasszony készíti a cukkini fasírt változatát. Elkészítése a hagyományos fasírthoz hasonló, viszonylag rövid idő alatt előállítható, és nincs szükség különösebb alapanyagokra, csupán a cukkini, só, bors, fokhagyma, zsemlemorzsa, sajt, teljes kiőrlésű liszt, valamint egyéb fűszerek ízlés szerint. Például van, aki a cukkini fasírt fűszerezéséhez használ oregánót és kaprot is.

Ez teljesen ízlés függő. Elkészítése során a cukkinit le kell reszelni, majd fél órát állni hagyni, hogy levet engedjen, amit majd ki kell szorítani. A kiszorított cukkinihoz hozzá kell adni a szintén lereszelt sajtot, a lisztet vagy a zsemlemorzsát. Ez utóbbi kettő azért lényeges, hogy ne legyen laza szerkezetű a fasírt. Egyes receptek előírják az egy tojás használatát is, ami szintén a szerkezet összeállásában játszik szerepet, mellesleg az íz világot is különlegesebbé teszi. Ha már összeállt a massza, akkor kézzel kisebb golyócskákat formálunk belőle és bő olajban, vagy zsírban ropogósra sütjük. A cukkini fasírt tálalható tartármártással és friss puha péksüteménnyel, de akár főzelékek feltétje is lehet.

További írásaink

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.