Kultúra Sport Életmód Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
DEBRECEN
Koszorúzók jelentkezhetnek
Debrecen önkormányzata az 1848-49-es szabadságharc hősei, az 1849. október 6-án Aradon kivégzett honvédtábornokaink emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást rendez.
 

 
   
DEBRECEN
Olcsóbb távhő
Csökken Debrecenben október 1-jén a távhőszolgáltatás ára a gáz olcsóbbá válása miatt – jelentette be pénteken Kósa Lajos polgármester.
 

 
   
DEBRECEN
Közbeszerzés indul

A debreceni közgyűlés tulajdonosi bizottsága szeptember 24-i zárt ülésén döntött arról, hogy az önkormányzat nyílt közbeszerzési eljárást indít a 2-es villamos vonalának kiépítésére. 

 

 
   
DEBRECEN
Százmilliós fejlesztés
A nehéz helyzetbe jutott lakáshitelesek védelme érdekében fogadott el rendeletet a debreceni önkormányzati képviselő-testöület. A csütörtöki közgyűlésen döntés született a repülőtérrel kapcsolatos elszámolásokról is. 

 
   
DEBRECEN
Büdzsé-maraton
Hárommilliárd forint hitel felvételét szolgáló közbeszerzési eljárást hirdet a debreceni önkormányzat, mivel félő, hogy nem teljesülnek az idei költségvetés egyes tervezett bevételei. A pénzt leghamarabb márciusban venné igénybe a város – fogadta el a városi képviselő-testület.
 

 
   
DEBRECEN
Félévi mérleg
Tarthatatlan a szocialisták szerint Debrecen költségvetése. A válaszul érkező polgármesteri közlemény szerint tartható, „bárcsak az ország is így állna”. 

 
   
DEBRECEN
Vita a fákról
Növénymániás vagyok! – jelentette ki magáról Zsila László, a belvárosi fasor-rekonstrukciós tanulmányterv készítője a debreceni képviselő-testület környezetvédelmi bizottságának maratoni ülésén.
 

 
   
DEBRECEN
Fűből energia
Szalmatüzelésű erőmű létesítése érdekében módosítaná a településszerkezeti tervet a debreceni önkormányzat arra a területre, mely a Budapest–Záhony-vasútvonal mentén fekszik a Tócó-völgynél.
 

 
DEOL > Politika > Debrecen
  Árpád vérei szombaton Debrecenben
 
DEOL | 2007. szeptember 07., 23:59
 
Árpád vérei, avagy a nemzeti összefogás a címe annak az országos rendezvénysorozatnak, melynek hatodik állomása szeptember 8-án, szombaton 14 órától a debreceni főtér lesz. A közel egy éve kirobbant politikai válság, és a már korábban elkezdődött gazdasági válság ellen országszerte tiltakozók az Árpád év keretén belül a nemzeti összefogást szimbolizáló találkozókat rendeznek ezzel a címmel.
 
Debrecenben immár közel egy éve tarják életben tiltakozó mozgalmukat a debreceni demonstrálók, akik szombat délután házigazdái lesznek az országos összefogást jelképező rendezvénynek. Ezen hangot adnak kormány ellenes nézeteiknek is. A következő, hetedik helyszín Siófok, majd novemberben Nyíregyháza lesz a házigazda.
 
A mostani felszólalók között lesznek olyan ismert személyiségek is, mint Nagy Attila orvos, közíró, Szeszák Gyula nyugalmazott főügyész, valamint Bakos Batu a budapesti tüntetők képviseletében. Várják Győri L. János irodalomtörténészt és Csank Róbert történészt is, de terveik között szerepel zászlószentelés is.
 
A pozsonyi csata 1100. évfordulójára emlékezve természetesen a történelem és a kultúra is jelentős teret kap. Katona Mónika népdalénekest, Erdei József előadóművészt, vagy Miske László Jászai Mari-díjas színművészt a helyiek már jól ismerhetik más rendezvényekről, de vendégként fellép a sajátos előadásairól, humoráról is szintén jól ismert Waszlavik László is.
 
A szervezők közleményükben hangsúlyozták, hogy a súlyos erkölcsi, politikai és gazdasági válságba sodort országunkat összefogással meg kell, és meg is lehet állítani a szakadékba vezető ámokfutástól. Egyúttal kértek mindenkit, hogy a rendezvényen való jelenlétével támogassa ezen céljukat, hogy megmutathassák: a magyar nép ma is képes az összetartásra. 
 
Külső hivatkozások:
http://www.debrecen-megmaradas.hu/ - Debreceni tüntetők oldala
http://www.futam.mindenkilapja.hu/ - Árpád vérei sorozat szervezőinek oldala
http://szeszak.tvn.hu/ - Dr. Szeszák Gyula oldala
http://www.waszlavik.hu/index.html - Waszlavik László oldala
http://kathonamonika.fw.hu/ - Kathona Mónika oldala


 
 
 
 
 A cikk nyomtatása   |   A cikk küldése E-mailben

 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0.012615919113159 másodpercig tartott.