Kultúra Politika Sport Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
SZERVEZETEK
A debreceni civil szervezetek és egyesületek adattára A-tól GY-ig
  

 
   
CIVIL
A debreceni civil szervezetek és egyesületek adattára H-tól N-ig
 

 
   
SZERVEZETEK
A debreceni civil szervezetek és egyesületek adattára O-tól Z-ig
 
 

 
DEOL > Életmód > Civil > Szervezetek
  Magyarok Szövetsége Debrecenben is
 
DEOL | 2009. január 12., 18:37
 
A jelenlegi társadalmi-politikai helyzetből kiutat kereső civilszervezeteket és személyeket hívta összefogásra a Magyarok Szövetsége Debrecenben.
 
A múlt évben megrendezésre került Kurultáj találkozó után indult el az a folyamat, mely ennek az országos összefogási kezdeményezésnek az alapját jelentette. A jelenlegi helyzethez képest gyökeresen más, a magyarság történelmi folytonosságán alapuló utat szeretnének közös erővel felvázolni és megvalósítani.
 
Mint a helyi szervezők elmondták: a korábbi, országos megalakulás során közel kétszázötven civil szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez. Sikerült az alapvető célokat egy „kiskátéban” kitűzni, s a részletesebb munkához szakirányú tagozati munka is elindult. Mindezt nagyban segítik az általuk felkért neves, tapasztalt személyekből életre hívott testület, melyet a bölcsek tanácsa névvel illettek és benne találjuk többek között Bogár Lászlót, Makovecz Imrét, Molnár V. Józsefet, Pap Gábort, Papp Lajost, Vukics Ferencet, Rácz Sándort, Andrásfalvy Bertalant, Rózsa Pétert.
 
Az utóbbi, mint Debrecen közeli bio-gazdálkodó jelen volt a gyűlésen, ahol közel száz érdeklődő jelent meg. Felhívta a figyelmet azokra a gazdasági tanulmányokra, melyek egyik kidolgozója Bogár László és igen vészjóslóak a magyarság jövőjét illetően, s többek között azt is előrevetítik, hogy a jelenlegi tendenciák mellett rövid időn belül két és fél millióra csökkenhet lélekszámunk. A globális hatalom három lépésben cselekszik mind az egyén, mind az állam szintjén: lebutít, eladósít, s függővé tesz. A multik által irányított életünk helyett el kell indítani saját belső piacainkat, önellátásunkat és függetlenségünket meg kell szervezni, hagyományainkra alapozva. Ennek az eszmeiségnek a népszerűsítésére az idei évben a Kurultáj méretét is meghaladó nyári, nagyszabású esemény terveit is vázolta.
 
A szervező fiatalok elmondták, hogy alapszabályuk szerint minden párttól függetlenek, nem a politikai életbe akarnak bekerülni, vagy pártmozgalommá válni, azt meghagyják másoknak, hanem egy alternatívát kidolgozni, építeni a mai magyar társadalom számára, melyhez nem érdeklődőket, hanem cselekedni vágyókat várnak soraikba. Ehhez az alulról kezdődő építkezéshez ajánlják már megfogalmazott célkitűzéseik megismerését és azok továbbfejlesztésében, s a részletesebb kidolgozásában való részvételt a csatlakozók számára. A hozzászólásokból kiderült, hogy valóban sokan fontosnak tartják az összefogást, az építkezést, s a reális célok kitűzését, de voltak akik inkább amiatt aggódtak, hogy miként lehet ezeket megvalósítani, ha a hatalom mások kezében van, s szemmel láthatóan nem ebben az irányban haladnak.
 
Mint a szervezők kifejtették munkájukat nem valakik ellen, hanem a magyarság érdekében kívánják végezni, előremutatóan, tervszerűen, s ez biztosan célra vezet, ha egyre többen komolyan veszik. A cél pedig a gyökeres társadalmi–politikai átalakulás elérése, a szerves hagyományokra épülő, működőképes társadalmi berendezkedés helyreállítása. A hozzászólásokból kiderült: ennek legkényesebb témája az alkotmány-jogi, népképviseleti változások elérésének mikéntje. A fordulathoz való eljutás céldátumának a 2010-es évet tűzték ki. A hozzájuk Debrecenből csatlakozni kívánók közül az önkéntes munkára vállalkozók számára február 7-én szerveznek találkozót, de szívesen várnak minden további felvetést, támogatást, találkozási-, együttműködési-, összejöveteli lehetőséget.
 
Kapcsolódó linkek:
http://www.karpathaza.net/kiskate - Magyarok Szövetsége kiskáté
http://www.mno.hu/portal/540831 - Bogár László: Hazánk kifosztása számokban
http://www.viragoskut.hu/ - Rózsa Péter gazdasága


 
 
 
 
 A cikk nyomtatása   |   A cikk küldése E-mailben

 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0,0042939186096191 másodpercig tartott.