Kultúra Sport Életmód Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
DEBRECEN
Koszorúzók jelentkezhetnek
Debrecen önkormányzata az 1848-49-es szabadságharc hősei, az 1849. október 6-án Aradon kivégzett honvédtábornokaink emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást rendez.
 

 
   
DEBRECEN
Olcsóbb távhő
Csökken Debrecenben október 1-jén a távhőszolgáltatás ára a gáz olcsóbbá válása miatt – jelentette be pénteken Kósa Lajos polgármester.
 

 
   
DEBRECEN
Közbeszerzés indul

A debreceni közgyűlés tulajdonosi bizottsága szeptember 24-i zárt ülésén döntött arról, hogy az önkormányzat nyílt közbeszerzési eljárást indít a 2-es villamos vonalának kiépítésére. 

 

 
   
DEBRECEN
Százmilliós fejlesztés
A nehéz helyzetbe jutott lakáshitelesek védelme érdekében fogadott el rendeletet a debreceni önkormányzati képviselő-testöület. A csütörtöki közgyűlésen döntés született a repülőtérrel kapcsolatos elszámolásokról is. 

 
   
DEBRECEN
Büdzsé-maraton
Hárommilliárd forint hitel felvételét szolgáló közbeszerzési eljárást hirdet a debreceni önkormányzat, mivel félő, hogy nem teljesülnek az idei költségvetés egyes tervezett bevételei. A pénzt leghamarabb márciusban venné igénybe a város – fogadta el a városi képviselő-testület.
 

 
   
DEBRECEN
Félévi mérleg
Tarthatatlan a szocialisták szerint Debrecen költségvetése. A válaszul érkező polgármesteri közlemény szerint tartható, „bárcsak az ország is így állna”. 

 
   
DEBRECEN
Vita a fákról
Növénymániás vagyok! – jelentette ki magáról Zsila László, a belvárosi fasor-rekonstrukciós tanulmányterv készítője a debreceni képviselő-testület környezetvédelmi bizottságának maratoni ülésén.
 

 
   
DEBRECEN
Fűből energia
Szalmatüzelésű erőmű létesítése érdekében módosítaná a településszerkezeti tervet a debreceni önkormányzat arra a területre, mely a Budapest–Záhony-vasútvonal mentén fekszik a Tócó-völgynél.
 

 
DEOL > Politika > Debrecen
  Játékos programozás
 
DEOL | 2004. február 26., 14:03
 
Játékos formában ismertették meg a gyerekekkel a számítógépes programozást annak az interaktív oktatási csomagnak a segítségével, amelyet csütörtökön mutattak be a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárában, az I. Jávácska Konferencián.
 
Virágos Márta, a könyvtár főigazgatója és a Jávácska program vezetője elmondta, hogy az Informatikai és Hírközlési Minisztériumtól pályázati úton 7 millió forintot nyertek el egy kétéves projektre, amelynek keretében fejlesztették ki ezt az oktatási segédanyagot. A munka alapötletét az adta, hogy manapság a mobiltelefonok, számítógépek, internet korát éljük, aminek sok előnye és hátránya is van. A gyerekeket meg kell tanítani ezeknek az eszközöknek a használatára, de úgy, hogy az ne váljon teljesen szenvedélyükké, hanem őrizzék meg az írott kultúra szeretetét is. Az igazgatónő szerint ebben a könyvtáraknak fokozott szerepük van. A Jávácska-program egy internetes portálból – www.clib.dote.hu/javacska – és A fantasztikus programozás című könyvből áll, melyek könnyen érthető ismeretanyagokat, játékokat, versenyeket tartalmaznak. A gyerekek így szórakozás közben tanulhatják meg a Java programozás alapjait. Az anyag a felső tagozatos diákok számára készült, s a DE Kossuth Lajos Gyakorló Iskolájának tanulói tesztelték. A készítők azonban szeretnék minden korosztályra kiterjeszteni, hogy az iskolák használhassák számítástechnika-óráikon oktatási segédanyagként. A hagyományteremtő szándékú rendezvényen csütörtökön az általános iskolai informatika tanárok vettek részt.


 
 
 
 
 A cikk nyomtatása   |   A cikk küldése E-mailben

 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0.01361608505249 másodpercig tartott.