DEOL > Politika > Parlament
 
Kormányzati kommunikáció: Kovács Zoltán
 
D. Á. | 2010. április 29., 09:39
 
Dr. Kovács Zoltán, önkormányzati képviselő, a debreceni közgyűlés kommunikációs tanácsnoka várhatóan Navracsics Tibor „kancelláriaminiszter” kormányzati kommunikációért felelős államtitkára lesz. A hírek szerint az intézmény hivatalos elnevezése: Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium.
 
– Az elmúlt csaknem négy évben Debrecenben az volt a feladatom, hogy a közgyűlés és a városháza kommunikációját irányítsam - mondta Kovács Zoltán a Debrecen Online-nak. – A felkérés alapján hasonló, bár jóval összetettebb feladat áll előttem: a kormányzat belső és külső kommunikációjának megszervezése és összehangolása, valamint a napi és „stratégiai” kommunikáció irányítása. Mondanom sem kell, valódi kihívás! Kérdezhetik persze, hogy van-e kész receptje a jó kommunikációnak?! Magam az egyszerű megoldások és eszközök híve vagyok: ha sikerül helyreállítani a kormányzás tekintélyét és jól – de legalábbis: jóval jobban – irányítani az országot, mint az elmúlt nyolc évben, akkor nincs szükség receptekre és trükkökre. Jól kell dolgozni, az mindig magáért beszél…
 
Kovács Zoltán 1969. február 9-én született Abaújszántón. Nős, két lány édesapja. A Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1993-ban szerzett történészi, majd a Közép-európai Egyetemen (CEU) MA diplomát. 1994-1995-ben az Oxfordi Egyetem, Queen’s College-ában, 1996-ban a Londoni Egyetem, University College-ában tanul. 1997-ben a Woodrow Wilson Center (Washington, D.C.) hallgatója. 1999 és 2003 között a Miskolci Egyetem, Egyetemes Történeti Tanszékén egyetemi tanársegéd, majd egyetemi adjunktus. 2001-ben a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetében, 2002-ben a Közép-európai Egyetemen (CEU) szerez PhD-fokozatot. 2004-től a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetének egyetemi adjunktusa. 2003-2006 között a Debreceni Disputa kulturális közéleti folyóirat egyik (alapító)szerkesztője.
 
Közéleti tevékenysége az egyetemen kezdődött. 1990 és 1992 között a Debreceni Egyetem diákönkormányzatának képviselője, rövid ideig elnöke volt. 1997-től a debreceni Fidesz-csoport tagja. 2006 októberétől önkormányzati képviselő, a Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének tagja, az önkormányzat kommunikációs tanácsnoka. A Megyei Jogú Városok Szövetségének delegáltja a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumába, valamint az Európai Önkormányzatok és Régiók Tanácsa (CEMR) Politikai Bizottságába.

© DEOL - minden jogfenntartva