Politika Sport Életmód Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
RÁDIÓ
Húsz éve szól a rádió
A Magyar Rádió debreceni stúdiója húsz évvel ezelőtt „hallatta a hangját” először az éterben. A jubileum alkalmából az MR6 történetéről, debreceni élményeikről, és a rádiózás jövőjéről faggattuk a régi gárdát, többek közt Bálint Istvánt és Gaál Zoltánt. 

 
   
JAZZ
A dzsessz hullámhosszán
Magyarország első vidéki jazz zenei rádiója a Debreceni Jazzbarátok Körében mutatkozott be nemrégiben. A 96,8 MHz-en fogható adás önkéntesei nonprofit jelleggel, puszta lelkesedésből dolgoznak. Műsoraikhoz várják valamennyi dzsesszbarát támogatását.
 

 
DEOL > Kultúra > Média > TV
  Megdöbbentő képek
 
Petromán László | 2003. április 01., 15:39
 
„Megdöbbentő képek következnek. Ezt a két asszonyt csak a halál választhatja el egymástól. Ugyanis sziámi ikrek.”
Marsi Anikó, Fókusz, RTL-Klub


Az összmagyar médiabirodalomban mindennek megvan a célja és értelme. Ha valami első látásra teljesen céltalannak értelmetlennek látszana, annak meg az a célja és értelme,  hogy jól összezavarja azokat, akik megpróbálják kitalálni a dolgok rejtett célját és értelmét. A magyar köztévé körül az utóbbi időben annyi céltalan és értelmetlen dolog történt, hogy jó okunk volt feltételezni: itt valahol valakik hatalmas pecsenyéket sütnek. Nos, a pecsenyék kisültek, meg lehet nézni, hogy kik állnak a nyársnál.

Friderikusz, a mi Sándorunk már nem akar TV-elnök lenni. Miután Lendvai Ildikóval úgy lepacsizták a dolgot, hogy mindkettejük tenyere belevörösödött, a nagy politikai kavarodásban megint nem sikerült elnököt választani. Sándorunk maradt hát az egyszerűbb és jövedelmezőbb megoldásnál. Kötött néhány műsorkészítői szerződést a tévével, párszáz millió forint értékben. Minimális felelősség, maximális zseton, ez a vállalkozók álma.

Lendvai Ildikó és Medgyessy Péter barátja mellett 200 milliós szerződést kapott a szocialisták másik nagy barátja, a harcos pártkatona, Juszt Lacika is. És hogy valami a családban is maradjon, Medgyessy Péter nevelt lánya is zsebrevághatott egy százmilliós műsorszerződést a már címében is bugyuta NÉVshowR-ért.

A közszolgálati tévét az különbözteti meg a kereskedelmitõl, hogy ez utóbbit a hirdetők tartják el, léte tehát attól függ, hogy mennyi nézőt tud a képernyők elé ültetni. A nézettségi harcban nem ismernek se’ istent, se’ embert – aki a szerkesztőség ben a „morál” és „etika” szavak hallatán nem kezd el hangosan röhögni, vagy csak kisebb késéssel teszi ezt, azonnal kirúgják. Más mérce nincs – így kerülhetett adásba az írásom elején idézett kis gyöngyszem is.

A közszolgálati tévének ezt a tendenciát kellene ellensúlyoznia. Azért rakjuk bele azt a sok pénzt, hogy ne legyen kiszolgáltatva  a vad piaci viszonyoknak, ne kelljen szellemi prostitúcióra kényszerülnie a minél nagyobb haszon érdekében. Hogy értékeket közvetítsen, hogy ne csak kiszolgálja, hanem formálja is a közízlést. Ez látszik most megbukni. Hírműsor helyett Friderikusz, kultúra helyett Lagzi Lajcsi meg bratyizós show. Mindez súlyos százmilliókért, a kereskedelmi tévék legrosszabb pillanatait idéző színvonalon. Hölgyeim és uraim, ahogy Marsi Anikó mondaná: megdöbbentő képek következnek.


 
 
Értékelje a cikket 1-től 5-ig:
A cikk osztályzata az eddigi szavazatok alapján:
2.78
 
 
 A cikk nyomtatása   |   A cikk küldése E-mailben

 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0,0041120052337646 másodpercig tartott.