Politika Sport Életmód Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
RÁDIÓ
Húsz éve szól a rádió
A Magyar Rádió debreceni stúdiója húsz évvel ezelőtt „hallatta a hangját” először az éterben. A jubileum alkalmából az MR6 történetéről, debreceni élményeikről, és a rádiózás jövőjéről faggattuk a régi gárdát, többek közt Bálint Istvánt és Gaál Zoltánt. 

 
   
JAZZ
A dzsessz hullámhosszán
Magyarország első vidéki jazz zenei rádiója a Debreceni Jazzbarátok Körében mutatkozott be nemrégiben. A 96,8 MHz-en fogható adás önkéntesei nonprofit jelleggel, puszta lelkesedésből dolgoznak. Műsoraikhoz várják valamennyi dzsesszbarát támogatását.
 

 
DEOL > Kultúra > Média > TV
  Juszt is
 
Gulyás Gábor | 2003. szeptember 11., 19:25
 
Hol volt, hol nem volt, talán igaz sem volt. Aki nem hiszi, járjon utána!
 
Egy verőfényes tavaszi reggelen Frei Tamás, a világhírű riporter arra ébredt, hogy már nem alszik. Mint minden fontos eseményt, ezt is azonmód megörökítette: néhány parádésan tömör mondatban közölte a tényállást diktafonjával. Nem telt el néhány óránál több, és a legendás televíziós személyiség máris a közeli sétálóutca térkövén lépdelt. Éppen egy izgalmas oknyomozási lehetőségen gondolkodott, amikor hirtelen, de nem váratlanul útját állta egy anyókának látszó, közel százötven centiméter magas, negyvenhét kilogramm súlyú, divatjamúlt öltözéket viselő, erős kölniszagú női személy. Nincs pénzem, mondta a riporter, és komolyan belenézett az útonálló asszony szemébe. Ez az iskolázott nézés azonmód hitelesítette a kijelentést, olyannyira, hogy egy pillanatra még maga a hétpróbás televíziós személyiség is elhitte. Na ha nincsen, válaszolta az anyóka, hát nem is kell. Tudd meg fiacskám, hogy az én fiam elismert orosz bérgyilkos, aki minden jóval ellát engem. Frei elővette a diktafonját. Néhány forintocskáért mindent elmondok neked, mondta a vénasszony, s aztán még kaccsintva hozzátette: csak Neked!
 
Egy esős tavaszi reggelen Juszt László, a híres-neves riporter arra ébredt, hogy már nem alszik. Juszt az ilyesmin már régen nem lepődött meg, bár kissé gyanakodott: ki tudja, ki áll a háttérben? Biztos, ami biztos: lesietett a közeli sétálóutcára, hogy az egyszerű emberek, mondhatni a nép körében tájékozódjon. Hirtelen, de nem váratlanul elállt az eső. A legendás televíziós személyiség gyanakodva, arcán gyerekes-huncut mosollyal kémlelte az eget, amikor hozzálépett egy anyókának látszó asszony, s a nép egyszerű fiaként megszólította a riportert. Nincs pénzem, mondta Juszt, és rutinosan tovább akart menni. Na ha nincsen, válaszolta az anyóka, hát nem is kell. Tudd meg fiacskám, hogy az én fiam elismert orosz amatőr színész, aki minden jóval ellát engem. Az én drága jó gyermekemet nagyon szereti a média, mert bármit eljátszik. Néhány forintocskáért mindent elmondok neked, mondta a vénasszony, s aztán még kaccsintva hozzátette: csak Neked!


 
 
 
 
 A cikk nyomtatása   |   A cikk küldése E-mailben

 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0.0082120895385742 másodpercig tartott.