Kultúra Sport Életmód Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
DEBRECEN
Koszorúzók jelentkezhetnek
Debrecen önkormányzata az 1848-49-es szabadságharc hősei, az 1849. október 6-án Aradon kivégzett honvédtábornokaink emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást rendez.
 

 
   
DEBRECEN
Olcsóbb távhő
Csökken Debrecenben október 1-jén a távhőszolgáltatás ára a gáz olcsóbbá válása miatt – jelentette be pénteken Kósa Lajos polgármester.
 

 
   
DEBRECEN
Közbeszerzés indul

A debreceni közgyűlés tulajdonosi bizottsága szeptember 24-i zárt ülésén döntött arról, hogy az önkormányzat nyílt közbeszerzési eljárást indít a 2-es villamos vonalának kiépítésére. 

 

 
   
DEBRECEN
Százmilliós fejlesztés
A nehéz helyzetbe jutott lakáshitelesek védelme érdekében fogadott el rendeletet a debreceni önkormányzati képviselő-testöület. A csütörtöki közgyűlésen döntés született a repülőtérrel kapcsolatos elszámolásokról is. 

 
   
DEBRECEN
Büdzsé-maraton
Hárommilliárd forint hitel felvételét szolgáló közbeszerzési eljárást hirdet a debreceni önkormányzat, mivel félő, hogy nem teljesülnek az idei költségvetés egyes tervezett bevételei. A pénzt leghamarabb márciusban venné igénybe a város – fogadta el a városi képviselő-testület.
 

 
   
DEBRECEN
Félévi mérleg
Tarthatatlan a szocialisták szerint Debrecen költségvetése. A válaszul érkező polgármesteri közlemény szerint tartható, „bárcsak az ország is így állna”. 

 
   
DEBRECEN
Vita a fákról
Növénymániás vagyok! – jelentette ki magáról Zsila László, a belvárosi fasor-rekonstrukciós tanulmányterv készítője a debreceni képviselő-testület környezetvédelmi bizottságának maratoni ülésén.
 

 
   
DEBRECEN
Fűből energia
Szalmatüzelésű erőmű létesítése érdekében módosítaná a településszerkezeti tervet a debreceni önkormányzat arra a területre, mely a Budapest–Záhony-vasútvonal mentén fekszik a Tócó-völgynél.
 

 
DEOL > Politika > Debrecen
  Orosz testvérváros
 
DEOL | 2003. október 06., 14:58
 
Szentpétervár, Oroszország kulturális fővárosa lett Debrecen 13. testvérvárosa. Az erről szóló megállapodást a múlt héten írta alá a két város vezetője Oroszországban.
 
Sikeresnek ítélte meg a Szentpéterváron tett látogatást Turi Gábor alpolgármester mai tájékoztatóján. Mint mondta, Debrecen a csaknem ötmilliós lakosú Szentpétervár egyik legrégebbi és legnagyobb történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkező kerületével, a 140 ezer lakosú Petrográddal kötött testvérvárosi szerződést. Elsődleges célként kulturális, gazdasági és szociális együttműködést, és a baráti kapcsolatok kiépítését fogalmazták meg.
 
A városi küldöttséget debreceni alkotók és előadóművészek is elkísérték, akik a Debrecen-napok keretén belül mutatkoztak be. Nagy sikert aratott a Vojtina Bábszínház Három kismalac című, orosz nyelvű előadása, a Szeredás Népzenei Együttes bemutatója, valamint a debreceni képzőművészek kiállítása. A szentpétervári bemutatkozás folyományaként november első hétvégéjén a szentpétervári bábegyüttes lép fel Debrecenben, továbbá felvetődött az is, hogy a Tavaszi Fesztivál keretén belül Szentpétervár-napot rendezzenek Debrecenben. Az alpolgármester szerint arról sem szabad elfeledkezni, hogy Oroszország gazdasági szempontból óriási felvevőpiac. A kereskedelmi kapcsolatok bővítése érdekében Debrecen városa is részt vesz a Peterfood elnevezésű termékbemutatón és kiállításon november 11–14. között.
 
 
 


 
 
 
 
 A cikk nyomtatása   |   A cikk küldése E-mailben

 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0,010601997375488 másodpercig tartott.