Kultúra Sport Életmód Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
DEBRECEN
Koszorúzók jelentkezhetnek
Debrecen önkormányzata az 1848-49-es szabadságharc hősei, az 1849. október 6-án Aradon kivégzett honvédtábornokaink emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást rendez.
 

 
   
DEBRECEN
Olcsóbb távhő
Csökken Debrecenben október 1-jén a távhőszolgáltatás ára a gáz olcsóbbá válása miatt – jelentette be pénteken Kósa Lajos polgármester.
 

 
   
DEBRECEN
Közbeszerzés indul

A debreceni közgyűlés tulajdonosi bizottsága szeptember 24-i zárt ülésén döntött arról, hogy az önkormányzat nyílt közbeszerzési eljárást indít a 2-es villamos vonalának kiépítésére. 

 

 
   
DEBRECEN
Százmilliós fejlesztés
A nehéz helyzetbe jutott lakáshitelesek védelme érdekében fogadott el rendeletet a debreceni önkormányzati képviselő-testöület. A csütörtöki közgyűlésen döntés született a repülőtérrel kapcsolatos elszámolásokról is. 

 
   
DEBRECEN
Büdzsé-maraton
Hárommilliárd forint hitel felvételét szolgáló közbeszerzési eljárást hirdet a debreceni önkormányzat, mivel félő, hogy nem teljesülnek az idei költségvetés egyes tervezett bevételei. A pénzt leghamarabb márciusban venné igénybe a város – fogadta el a városi képviselő-testület.
 

 
   
DEBRECEN
Félévi mérleg
Tarthatatlan a szocialisták szerint Debrecen költségvetése. A válaszul érkező polgármesteri közlemény szerint tartható, „bárcsak az ország is így állna”. 

 
   
DEBRECEN
Vita a fákról
Növénymániás vagyok! – jelentette ki magáról Zsila László, a belvárosi fasor-rekonstrukciós tanulmányterv készítője a debreceni képviselő-testület környezetvédelmi bizottságának maratoni ülésén.
 

 
   
DEBRECEN
Fűből energia
Szalmatüzelésű erőmű létesítése érdekében módosítaná a településszerkezeti tervet a debreceni önkormányzat arra a területre, mely a Budapest–Záhony-vasútvonal mentén fekszik a Tócó-völgynél.
 

 
DEOL > Politika > Debrecen
  Még békésebb tüntetés a főtéren
 
DEOL | 2006. szeptember 20., 10:11
 
Hétfő után kedd este is demonstrálók ezrei lepték el a Nagytemplom előtti teret, hogy jelenlétükkel bizonyítsák, Debrecenben is sokan követelik a miniszterelnök lemondását. A tömeghez Kósa Lajos polgármester is beszélt.
 
Ahogy azt várni lehetett, tegnap este is folytatódott a hétfőn elkezdett tüntetés, amelynek résztvevői a kiszivárgott Gyurcsány-beszéd hatására vonultak utcára. Hét óra után a Kossuth-szobor körül gyülekeztek az emberek, és ezúttal már hangosításról is gondoskodtak a szervezők, akik egy szórólapon magukat Táncsics-csoportként jelölték meg. Nyolc órára már legalább ezren jöttek össze a téren, és nemzetiszínű zászlókat lengetve, békésen hallgatták a szónokokat. A Gyurcsány Ferenc és a kormány lemondását követelő felszólalók mondandóját hazafias versek és dalok kötötték össze láthatóan előre megtervezett forgatókönyv szerint.
 
A tömegben számos fideszes önkormányzati képviselő is megjelent, sőt közülük az ismert színész Dánielfy Zsolt szót is kért. Szenvedélyes hangú beszédét többször hangos ováció kísérte.
 
Az igazi hangrobbanást Kósa Lajos polgármester színrelépése hozta meg, amikor minimum kétezer ember előtt lépett fel a Kossuth-szobor talapzatára. A város első embere azzal kezdte, hogy ez nem pártpolitikai rendezvény, mint debreceni polgár nyilvánít véleményt. Rögtön leszögezte, hogy elítéli a Szabadság téri randalírozókat, s mindenkit arra kér: fogja le a huligánok kezét, ha rombolni karnak. Ezután hosszan ecsetelte, miért kell lemondania Gyurcsány Ferencnek és kormányának. A miniszterelnököt politikai bűnözőnek nevezte, akit mindenképpen meneszteni kell, és szerinte addig nem tágíthatnak a tüntetők, amíg ez be nem következik. Emlékeztetett Orbán Viktor szavaira, amikor arra utalt, hogy október 1-én nem csak a helyhatóságra szavaznak a polgárok, kormányváltó óhaját mindenki kifejezheti voksával.
 
A békés demonstráció negyed tíz után a magyar és a székely himnusz eléneklésével ért véget.


 
 
 
 
 A cikk nyomtatása   |   A cikk küldése E-mailben

 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0.012053966522217 másodpercig tartott.