Kultúra Sport Életmód Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
POLITIKA
El kell adni
Eredménytelennek nyilvánította a debreceni közgyűlés az egykori kollégiumépületei eladására meghirdetett pályázatait. 

 
   
POLITIKA
Esküt tett
Új képviselője van – belépés, illetve lemondás miatt – a debreceni városi közgyűlésben a Fidesznek és az MSZP-nek is. 

 
   
MEGYE
Hajrázik az LMP

Az LMP nagy hajrába kezdett, s az MDF is (főleg országosan) tartogat meglepetéseket az utolsó két napra. 

 
   
POLITIKA
Csak a foci
A leendő labdarúgó-akadémia létrehozását segíti a debreceni önkormányzat a DVSC Futballszervező Zrt. osztalékából ráeső pénzzel. 

 
DEOL > Politika
  Gyertyával vonultak
 
DEOL | 2006. szeptember 27., 12:42
 
Immár több mint egy héttel azután, hogy megkezdődtek a debreceni politikai tiltakozó akciók, a békés tüntetők tegnap ismét elhagyták a Kossuth teret. Az egyetemek irányába tettek egy hosszas sétát, majd visszatértek a főtérre. A gyertyával vonulókat többen is üdvözölték az ablakokból és az autókból.
 
Kedden az előző napi megcsappant létszámhoz képest – talán a felvonulás is hozott magával embereket – a korábbinál nagyobb számban gyülekeztek a demonstrálók. A budapesti Kossuth tériektől egy követ is érkezett hozzájuk, aki az első pillanattól részese volt a fővárosi tiltakozásnak. Beszédében kitartásra és munkájuk, céljaik segítésére kérte a debrecenieket. Azt mondta, hogy valamennyi parlamenti párt elfordult tőlük, pusztán megszerzett pozícióik megvédésével foglalkoznak. A legfontosabb cél szerinte a sajtószabadság kivívása, ugyanis – mint hangsúlyozta – a tömegeket félrevezetik.
 
A Magyar Televíziónál történtekről még mindig nem tudják az emberek, hogy milyen provokációk hatására robbant ki, és azt sem, hogy másnap éjjel a rendőrség miért állt útjába a felvonulóknak és miért használt brutális eszközöket megfékezésükre. Az interneten szerencsére már megjelentek a független videók, melyek bizonyítják a rendőri „reváns” brutalitását. A felszólaló fontosnak nevezte a bebörtönzött, letartóztatott fiatalok, egyetemisták, iskolások, dolgozók melletti kiállást, mert – mint mondta – félő, hogy most még csak a hangadók ellen indult meg a hajsza, később a csendesebb résztvevőkre is sor kerülhet, ahogy az régen is gyakorlat volt.
 
Egy ifjú közgazdász utána nézett: hazánk eladósodása több mint kétszeresére növekedett a baloldali kormány ideje alatt. Az adósságokat – ahogy választási kampánya során a baloldal hangoztatta – az előző, Fidesz vezette kormány sem tudta jelentősen csökkenteni, de szinten tartva hatvanmilliárd körüli értéken adta át a mai kormánynak, amely százharmincmilliárd fölé növelte – az így jelentősen megnövekedett kamatok fizetési kötelezettségéről már nem is szólva.
 
Egy egyetemista bejelentette, hogy tiltakozó akciójuk a jövő héten indul. A jelenlévők közfelkiáltással megválasztották a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 debreceni tagozatának tagjait, akik ünnepélyesen felesküdtek – többek között évszázados történelmi alkotmányunkra és a Szent Koronára – a jelenlévők előtt, hogy a nemzet ügyét szolgálják, megfélemlíteni magukat nem hagyják. Erdei József személyében a debreceni tagozat képviselőt delegál az alakuló országos bizottságba.
 
A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 debreceni tagozatának tagjai:
Erdei József, elnök (gr. Wass Albert Társaság)
Winke Henriette (Magyarok Világszövetsége)
Fazakas Zoltán (’89-es Debreceni Ellenzéki Kerekasztal)
Béres Tibor (Erdélyi Szövetség)
v.Lánczi Lajos (’56-os Vitézi Lovagrend)
Csank Róbert (Független Értelmiségiek Szent László Köre)
Ágoston Tibor (Civil Kör)


 
 
 
 
 A cikk nyomtatása   |   A cikk küldése E-mailben

 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0.011149168014526 másodpercig tartott.