Kultúra Sport Életmód Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
DEBRECEN
Koszorúzók jelentkezhetnek
Debrecen önkormányzata az 1848-49-es szabadságharc hősei, az 1849. október 6-án Aradon kivégzett honvédtábornokaink emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást rendez.
 

 
   
DEBRECEN
Olcsóbb távhő
Csökken Debrecenben október 1-jén a távhőszolgáltatás ára a gáz olcsóbbá válása miatt – jelentette be pénteken Kósa Lajos polgármester.
 

 
   
DEBRECEN
Közbeszerzés indul

A debreceni közgyűlés tulajdonosi bizottsága szeptember 24-i zárt ülésén döntött arról, hogy az önkormányzat nyílt közbeszerzési eljárást indít a 2-es villamos vonalának kiépítésére. 

 

 
   
DEBRECEN
Százmilliós fejlesztés
A nehéz helyzetbe jutott lakáshitelesek védelme érdekében fogadott el rendeletet a debreceni önkormányzati képviselő-testöület. A csütörtöki közgyűlésen döntés született a repülőtérrel kapcsolatos elszámolásokról is. 

 
   
DEBRECEN
Büdzsé-maraton
Hárommilliárd forint hitel felvételét szolgáló közbeszerzési eljárást hirdet a debreceni önkormányzat, mivel félő, hogy nem teljesülnek az idei költségvetés egyes tervezett bevételei. A pénzt leghamarabb márciusban venné igénybe a város – fogadta el a városi képviselő-testület.
 

 
   
DEBRECEN
Félévi mérleg
Tarthatatlan a szocialisták szerint Debrecen költségvetése. A válaszul érkező polgármesteri közlemény szerint tartható, „bárcsak az ország is így állna”. 

 
   
DEBRECEN
Vita a fákról
Növénymániás vagyok! – jelentette ki magáról Zsila László, a belvárosi fasor-rekonstrukciós tanulmányterv készítője a debreceni képviselő-testület környezetvédelmi bizottságának maratoni ülésén.
 

 
   
DEBRECEN
Fűből energia
Szalmatüzelésű erőmű létesítése érdekében módosítaná a településszerkezeti tervet a debreceni önkormányzat arra a területre, mely a Budapest–Záhony-vasútvonal mentén fekszik a Tócó-völgynél.
 

 
DEOL > Politika > Debrecen
  A legkitartóbbak demonstráltak
 
DEOL | 2006. október 06., 12:03
 
A debreceni Kossuth téri demonstrálók a kampánycsend időszakában csak szombaton nem töltötték az estét a téren. Ekkor a Csonka templomban megtartott istentiszteleten vettek részt 18 órától, majd egy csendes séta végén egy rövid időre megálltak a Kossuth szobornál, és hazamentek.
 
Az előző napi, pénteki tüntetésük végén – az eddig csak a közönség soraiban látott – Tréfás György operaénekes, színművész is mikrofonhoz lépett. Magyarsága mellett nemcsak szavaival, de egy szép, hazafias dal művészi előadásával is hitet tett. Ezen a napon délután közel ötszáz pedagógus és szimpatizáns is demonstrált a városban a PDSZ felhívására.

A kampánycsend megszűntével, vasárnap 19 órától már újra a téren voltak a szervezők és a szimpatizánsok. A hozzászólások mellett egy kivetítőn – technikai okokból a korábbi bojkottfelhívásuk ellenére az m1 adása által – követték a választási eseményeket. A megnyilvánulások egyértelműen a jobboldali győzelem melletti örömről tettek tanúbizonyságot. A budapesti demonstrációról a debrecenieket képviselő Erdei József telefonos bejelentkezését többször is kihangosították.
 
A tiltakozások debreceni elindulásának kéthetes fordulója, hétfőn ismét mozgalmasabbnak ígérkezett. Bejelentették ugyanis, hogy az egyetemisták körében ismét megmozdulás készül, melyre meghívták a hallgatókat, leendő hallgatókat és szimpatizánsaikat. Október 2-
án, hétfőn 17 óra 30 perctől várták azokat a Debreceni Egyetem főépülete elé, akik 12 pontban megfogalmazott, plakátokon kihelyezett követeléseikkel egyetértenek.
 
Hétfőn az egyetem előtt kis létszámban – úgy ötven fő – jelentek meg végül a tiltakozó felhívásra a diákok, de útjára indították a – többek között – tandíjellenes aláírásgyűjtésüket. A főtéren a két hete kitartó kemény mag, úgy 150-200 résztvevő tovább demonstrált. A felszólalók többek között jelezték, hogy a miniszterelnök lemondásával nem elégszenek meg, hanem társaival együtt anyagi, büntető-jogi felelősségre vonást tartanak szükségesnek. Elindult egy lehetséges Budapestre utazás megszervezése is.
 
Kedden a fővárosból visszaérkezett Csank Róbert tolmácsolásában szóba kerültek a gazdasági megoldási lehetőségek is. Szerdán az Unió áruház árkádai alá szorulva, az eső ellenére is összejött közel száz főt ezúttal Erdei József látta el Budapestről hozott friss hírekkel, és a tőle megszokott lélekerősítgető irodalmi előadásaival. Csütörtökön az ismét fogyatkozóban lévő egybegyűltek a nyíregyházi demonstrálókról is hallhattak, továbbá a szervezők jelezték, hogy sokan a pénteki napon Budapestre utaznak, de kérték: az itthon maradók tartsanak ki a Kossuth szobornál a hétvégén is. A hozzászólások mellett a közönség soraiban sokan a hírközlő szervek megfélemlítést sugalló műsorait, közléseit elemezgették.


 
 
 
 
 A cikk nyomtatása   |   A cikk küldése E-mailben

 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0.013492822647095 másodpercig tartott.