Kultúra Sport Életmód Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
DEBRECEN
Koszorúzók jelentkezhetnek
Debrecen önkormányzata az 1848-49-es szabadságharc hősei, az 1849. október 6-án Aradon kivégzett honvédtábornokaink emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást rendez.
 

 
   
DEBRECEN
Olcsóbb távhő
Csökken Debrecenben október 1-jén a távhőszolgáltatás ára a gáz olcsóbbá válása miatt – jelentette be pénteken Kósa Lajos polgármester.
 

 
   
DEBRECEN
Közbeszerzés indul

A debreceni közgyűlés tulajdonosi bizottsága szeptember 24-i zárt ülésén döntött arról, hogy az önkormányzat nyílt közbeszerzési eljárást indít a 2-es villamos vonalának kiépítésére. 

 

 
   
DEBRECEN
Százmilliós fejlesztés
A nehéz helyzetbe jutott lakáshitelesek védelme érdekében fogadott el rendeletet a debreceni önkormányzati képviselő-testöület. A csütörtöki közgyűlésen döntés született a repülőtérrel kapcsolatos elszámolásokról is. 

 
   
DEBRECEN
Büdzsé-maraton
Hárommilliárd forint hitel felvételét szolgáló közbeszerzési eljárást hirdet a debreceni önkormányzat, mivel félő, hogy nem teljesülnek az idei költségvetés egyes tervezett bevételei. A pénzt leghamarabb márciusban venné igénybe a város – fogadta el a városi képviselő-testület.
 

 
   
DEBRECEN
Félévi mérleg
Tarthatatlan a szocialisták szerint Debrecen költségvetése. A válaszul érkező polgármesteri közlemény szerint tartható, „bárcsak az ország is így állna”. 

 
   
DEBRECEN
Vita a fákról
Növénymániás vagyok! – jelentette ki magáról Zsila László, a belvárosi fasor-rekonstrukciós tanulmányterv készítője a debreceni képviselő-testület környezetvédelmi bizottságának maratoni ülésén.
 

 
   
DEBRECEN
Fűből energia
Szalmatüzelésű erőmű létesítése érdekében módosítaná a településszerkezeti tervet a debreceni önkormányzat arra a területre, mely a Budapest–Záhony-vasútvonal mentén fekszik a Tócó-völgynél.
 

 
DEOL > Politika > Debrecen
  Pitti Katalin és az egyetemisták
 
DEOL | 2006. október 13., 10:05
 
A debreceni Kossuth téri tüntetők elmúlt egy hetében a 150-200 fős létszámot minden nap hozza a kitartó mag. Ez alól talán az elmúlt péntek volt a kivétel, amikor sokan elmentek a budapesti rendezvényre, melynek hatása még szombaton is érezhető volt. Ennek ellenére se csökkent soha száz fő alá demonstrálók száma.
 
Vasárnap a jótékonysági vendégfellépésen városunkban tartózkodó Pitti Katalin és két kísérője égő gyertyákkal jöttek a Kossuth térre, ahol a művésznő kitartásra bíztatta a jelenlévőket. Mint elmondta, amikor csak teheti ő is kimegy a fővárosi Kossuth térre. Sajnálkozását fejezte ki, hogy csak ilyen kevesen állnak ki az ilyen és más hazafias ügyek mellett, mint például az általa koncerttel támogatott Csömöri ’56-os emlékmű is. Pedig minden magyar embernek ez lenne a kötelessége, nemhogy választott vezetőiknek. Ő is és kísérői is gyönyörű énekkel, idézetekkel tették emelkedettebbé az est hangulatát.
 
Hétfőn az egyetemisták közel százfős csoportja vonult fel a kampusztól a főtériekhez csatlakozva, akik így az elmúlt hét legnagyobb, közel kétszázötven fős létszámával hallgatták a felszólalásokat. A diákok szónoka külön felhívta a figyelmet arra, hogy az egyetem rektora és az egészségtudományi centrum dékánja megfenyegette a diákok vezetőit, hogy ne merjenek tiltakozni. Ennek ellenére most is éltek jogaikkal és ismertették a téren követeléseiket.
 
A keddi napon a tüntetők vezetői bejelentették, hogy két petíciót kívánnak a következő napokban a címzettekhez eljuttatni, amihez a jelenlévőkből kértek fel önkénteseket az átadó küldöttségekbe. Ezen a napon egyébként a legnagyobb tapsot a jelenlévő civil ruhás rendőrök kapták köszönetként, mivel megakadályozták a közelben az egyik tüntető kerékpárjának eltulajdonítását, és el is vezették az elkövetőket. A fővárosban a tüntetőkkel és más békés polgárokkal brutálisan fellépő kollégáik, valamint az igazságügy vélt túlkapásai is fel lettek emlegetve, de irányukban már inkább nem tetszésüknek adtak hangot a jelenlévők.
 
Szerdán tizenegy órakor az MSZP székházában próbáltak illetékeseket találni a tüntetők küldöttei, hogy petíciójukat átadják azoknak a helybeli képviselőiknek, akik támogatták hazugságaiban a kormányfőt. Végül az önkormányzat alakuló ülésén adták át Bazsa Györgynek. A másik petíciót csütörtökön a megyei főügyészségnek címezték annak érdekében, hogy függesszék fel Juhászné Lévai Katalin mentelmi jogát.
 
A csütörtöki estén Erdei József inkább irodalmi-politikai, míg csütörtökön Ágoston Tibor többnyire történelmi-politikai jellegű beszédei vitték a szót az esti gyűléseken, olykor imádságokkal is megtűzdelve. A diákok vezetője bejelentette, hogy magához hivatta a történtek kapcsán az egyetem rektora, de azt válaszolta neki, hogy csak a sajtó nyilvánossága előtt kíván tárgyalni vele. Ezen az estén egy kisebb szóváltás alakult ki egy, a talapzathoz lépő fiatalember és néhány tüntető között, mivel az illető arra hivatkozva sérelmezte a mindennapos rendezvényt, hogy a közelben lakik.
 
Minden esti szónoklat részletekben ecsetelte a kormányon lévők múltbéli és jelenlegi köreik és a miniszterelnök visszaéléseit, antidemokratikus, nemzetellenes tetteit. Zárásként – ahogy a kezdetek óta mindig – az egybegyűlt békésen demonstráló polgárok elénekelték a Himnuszt, a Székely himnuszt és a Nemzeti dalt.


 
 
 
 
 A cikk nyomtatása   |   A cikk küldése E-mailben

 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0.013295888900757 másodpercig tartott.