Kultúra Sport Életmód Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
DEBRECEN
Koszorúzók jelentkezhetnek
Debrecen önkormányzata az 1848-49-es szabadságharc hősei, az 1849. október 6-án Aradon kivégzett honvédtábornokaink emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást rendez.
 

 
   
DEBRECEN
Olcsóbb távhő
Csökken Debrecenben október 1-jén a távhőszolgáltatás ára a gáz olcsóbbá válása miatt – jelentette be pénteken Kósa Lajos polgármester.
 

 
   
DEBRECEN
Közbeszerzés indul

A debreceni közgyűlés tulajdonosi bizottsága szeptember 24-i zárt ülésén döntött arról, hogy az önkormányzat nyílt közbeszerzési eljárást indít a 2-es villamos vonalának kiépítésére. 

 

 
   
DEBRECEN
Százmilliós fejlesztés
A nehéz helyzetbe jutott lakáshitelesek védelme érdekében fogadott el rendeletet a debreceni önkormányzati képviselő-testöület. A csütörtöki közgyűlésen döntés született a repülőtérrel kapcsolatos elszámolásokról is. 

 
   
DEBRECEN
Büdzsé-maraton
Hárommilliárd forint hitel felvételét szolgáló közbeszerzési eljárást hirdet a debreceni önkormányzat, mivel félő, hogy nem teljesülnek az idei költségvetés egyes tervezett bevételei. A pénzt leghamarabb márciusban venné igénybe a város – fogadta el a városi képviselő-testület.
 

 
   
DEBRECEN
Félévi mérleg
Tarthatatlan a szocialisták szerint Debrecen költségvetése. A válaszul érkező polgármesteri közlemény szerint tartható, „bárcsak az ország is így állna”. 

 
   
DEBRECEN
Vita a fákról
Növénymániás vagyok! – jelentette ki magáról Zsila László, a belvárosi fasor-rekonstrukciós tanulmányterv készítője a debreceni képviselő-testület környezetvédelmi bizottságának maratoni ülésén.
 

 
   
DEBRECEN
Fűből energia
Szalmatüzelésű erőmű létesítése érdekében módosítaná a településszerkezeti tervet a debreceni önkormányzat arra a területre, mely a Budapest–Záhony-vasútvonal mentén fekszik a Tócó-völgynél.
 

 
DEOL > Politika > Debrecen
  A nemzetben volna a hiba?
 
DEOL | 2007. január 10., 16:52
 
Az ünnep alatt is folytatták tiltakozásukat a debreceni Kossuth téri demonstrálók. Olykor csökkent ugyan a létszám, de ilyenkor a téren zajló rendezvényekről pótolták a kíváncsiskodók. Az új év első hónapjában a mindennapi tiltakozás mellett számos kiemelt rendezvényt és megmozdulást is terveznek.
 
Mint arról korábban beszámoltunk a téli nap-éj egyenlőség alkalmával sajátos módon egy ősi magyar szertartással a Kerecseny-Karácsonnyal köszöntötték az ünnepeket a tüntetők. A december 25-én épp századik napja demonstrálók folyamatosan kitartanak az este hat órakor kezdődő programjaikon. Az újévi városi rendezvény nagyszínpadának tövében is elhangzottak beszédeik.
 
Több országos felhíváshoz is csatlakoznak a közeljövőben az összefogás erejében és a jó időben is bízva. Január 20-án a decemberihez hasonló országos félpályás útlezárás lesz az "Igaz Magyarországért", amihez a debreceniek is csatlakoznak, de ezen a napon a Kölcsey évfordulóra is szeretnének emlékezni. Két nappal ezt követően, 22-én hétfőn este ismét egy hazafias kulturális programot fogadnak be a tériek, mikor is Szakács Gábor lesz az est szervezőinek vendége. Január 27-én – az országos akció keretén belül – megyejáráson vesznek részt. Az országos tüntetések központi városaiból ekkor felkeresik a saját megyéjük településeit a demonstrálók. Mindezt gépkocsikkal karaván formájában, hasonlóan a "Gyurcsány Futamhoz" teszik meg.
Egy rendezvényt már február első hétvégéjére is beterveztek: három megye (Borsod, Szabolcs, Hajdú - a sorrend nem végleges) találkozna az adott megyeközpontok főterén, de együtt, egy cél érdekében.
 
Január első hétvégéjén egy felhívást is közzétettek az alábbi szöveggel:
"Kedves Magyar Barátaink! Honfitársak! 
A hatalmon lévő kormány, Gyurcsány Ferenc vezetésével, súlyos erkölcsi, politikai és gazdasági válságba sodorta országunkat. A balatonőszödi beszédből kiderült, hogy nem csupán hozzá nem értésből, hanem tudatosan hazudtak és okoztak kárt hazánknak azért, hogy politikai hatalmukat megtartsák. A lelepleződést és álbeismerést követően sem változtak meg. Napról-napra bizonyítják, hogy semmitől – a legdurvább erőszaktól sem – riadnak vissza, és reformnak álcázva folytatják a hazugságot, népünk kifosztását és nemzetünk tönkretételét. Ezért – amíg hatalmon vannak – egyetlen felelősen gondolkodó magyar állampolgár sem érezheti magát biztonságban, tehát el kell utasítanunk álszent békejobbjukat, a hamis békét. Összefogással meg kell, és meg is lehet állítani ezt a szakadékba vezető ámokfutást. Tegyük meg együtt, amíg nem késő! 2006. szeptember 18. óta, több mint száz napja tüntetünk megmaradásunkért. Tiltakozunk: a nemzetellenes privatizáció, a magyar föld eladása, a drasztikus energia áremelések, a fizetős egészségügy és oktatás, a 13. havi nyugdíj eltörlése, a közlekedés ellehetetlenülése és minden igazságtalan pénzbehajtás ellen, amelyekkel a lakosságra kívánják hárítani hibás döntéseik következményeit. Vallási felekezetektől, politikai pártoktól, jobb és baloldaltól függetlenül folytatjuk ellenállásunkat. Nem vagyunk szélsőségesek sem eszméinkben, sem céljainkban, sem pedig eszközeinkben. Az egyetemes emberi értékek, a legnemesebb magyar hagyományok oldalán állunk. Nemzeti önbecsülésünkért, a valódi nemzeti jogállamiság visszaállításáért küzdünk, és ragaszkodunk a törvényességhez. 
Kedves Barátunk! Honfitársunk! Célunk eléréséhez szükségünk van a Te együttérzésedre, támogatásodra és cselekvő részvételedre is. Nem kell félned, mert rendezvényeink kezdettől fogva békés rendben folynak. Már azzal is segítesz, ha egy időre megállsz közöttünk, meghallgatsz minket. Erősítesz bennünket, ha eljössz közénk, ha kifejezed egyetértésedet. Várjuk gondolataidat, ötleteidet és mindent, amivel szándékod szerint népünk felemelkedéséhez hozzá kívánsz járulni. Minden nap 18 órától megtalálsz minket a debreceni Kossuth téren, ahol többet is megtudhatsz terveinkről. Hívd barátaidat, ismerőseidet is! 
„De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas, vagy műveletlen.” (Gróf Széchenyi István)
 
Kapcsolódó cikkünk:
 
Kapcsolódó linkek:


 
 
 
 
 A cikk nyomtatása   |   A cikk küldése E-mailben

 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0.014026880264282 másodpercig tartott.