Kultúra Politika Sport Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
EGÉSZSÉG
A méret a lényeg?
 
A tavasz nemcsak a gyógyszerek árának változását hozta – a receptek mérete is más májustól. Mi ennek az oka, mennyiben más az új vény? – kérdeztük dr. Sárkány Csaba háziorvost.
 

 
   
EGÉSZSÉG
Patikák veszélyben
A liberalizáció következtében több kistelepülésen is megszűnhet a gyógyszerellátás a patikák bezárása miatt.
 

 
   
EGÉSZSÉG
Egészségház Nagykerekiben
Felújított orvosi rendelő átadási ünnepségét tartották ma Nagykerekiben.
 

 
   
EGÉSZSÉG
Díjazott gyógyítók
Debreceni onkológus, szekszárdi sebész és győri belgyógyász kapta a legtöbb szavazatot a betegeitől.
 

 
   
EGÉSZSÉG
Béremelés visszamenőleg
A Kenézy Kórházzal már lezárta a bértárgyalásokat az EDDSZ. 
 
   
EGÉSZSÉG
Feloldott tilalom
Mától újra lehet látogatni a Kenézy-kórházban.
 

 
   
EGÉSZSÉG
Korszerűbb betegellátás
Fejlesztési terveit mutatja be a DEOEC az V. Kapcsolat Napján.
 

 
   
EGÉSZSÉG
Véradó hősök
A bűnüldözők mellett a Tankcsapda frontembere is részt vett a debreceni kapitányságon az ORFK I. Országos Véradó Napján. 

 
   
EGÉSZSÉG
Betegek napja
A Kenézy-kórházban lelkészi foglalkozásokon emlékeznek meg a jeles napról. 

 
   
EGÉSZSÉG
Szűrés a TBC ellen
December végéig minden debreceni lakosnak részt kell vennie tüdőszűrésen. 

 
DEOL > Életmód > Egészség
  A Kenézy jövőjét féltik
 
DEOL | 2007. január 17., 22:46
 
Csaknem százan gyűltek össze szerdán kora este a debreceni Kenézy Gyula-kórház elé, hogy tiltakozzanak a kormányzat egészségpolitikája ellen. A megmozdulást a Kossuth téri tüntetők szervezték.
 
A Kenézy-kórház Kelet-Magyarország legnagyobb kórháza, ahol évente egymillió járó- és félmillió fekvő beteget kezelnek. Ennek ellenére az intézmény nem szerepel a súlyponti intézmények listáján, így nem kap közvetlen támogatást az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól, hanem a Regionális Egészségügyi Tanácson belül kell osztozkodnia az ágyszámok alapján járó támogatásról. Ennek következtében várhatóan több mint 400 ágy szűnik meg a mostani 1600-ból a Kenézy kórházban. Ezen intézkedések ellen tiltakoztak szerdán a kórház előtt. A megmozduláson főként civilek vettek részt, akik attól tartanak, hogy a Kenézy helyett a jövőben a klinikára kell majd menniük orvosi ellátásért.
 
– A Kenézyben mindig nagyon emberségesen bántak velünk és magas szakmai felkészültségű orvosok láttak el minket. Ezért nem értem, miért kell ellehetetleníteni ezt az intézményt? – kérdezte Elek Lászlóné a tiltakozók közül. – Attól félek, hogy a klinikán csak hosszas várakozás után és drágábban látnak majd el – panaszolta az asszony.
A megmozduláson részt vettek néhányan a Kenézy kórház dolgozói közül is. Ők nemcsak a betegellátást, hanem saját jövőjüket is féltik.
 
– A kórház dolgozói tiltakoznak Molnár miniszter úr durva ágyszám leépítései ellen – mondta Kerezsi Gábor, a Kenézy műszaki osztályvezetője. Ráadásul 280 embert akarnak elbocsátani az intézményből, ami 280 család megélhetését fogja befolyásolni.
A tüntetők végül élőláncot alkottak a kórház körül, ezzel kifejezve szolidaritásukat a betegek és a dolgozók iránt. A Regionális Egészségügyi Tanács várhatóan pénteken dönt a kórház sorsáról.


 
 
 
 
 A cikk nyomtatása   |   A cikk küldése E-mailben

 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0.013453960418701 másodpercig tartott.