Kultúra Sport Életmód Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
DEBRECEN
Koszorúzók jelentkezhetnek
Debrecen önkormányzata az 1848-49-es szabadságharc hősei, az 1849. október 6-án Aradon kivégzett honvédtábornokaink emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást rendez.
 

 
   
DEBRECEN
Olcsóbb távhő
Csökken Debrecenben október 1-jén a távhőszolgáltatás ára a gáz olcsóbbá válása miatt – jelentette be pénteken Kósa Lajos polgármester.
 

 
   
DEBRECEN
Közbeszerzés indul

A debreceni közgyűlés tulajdonosi bizottsága szeptember 24-i zárt ülésén döntött arról, hogy az önkormányzat nyílt közbeszerzési eljárást indít a 2-es villamos vonalának kiépítésére. 

 

 
   
DEBRECEN
Százmilliós fejlesztés
A nehéz helyzetbe jutott lakáshitelesek védelme érdekében fogadott el rendeletet a debreceni önkormányzati képviselő-testöület. A csütörtöki közgyűlésen döntés született a repülőtérrel kapcsolatos elszámolásokról is. 

 
   
DEBRECEN
Büdzsé-maraton
Hárommilliárd forint hitel felvételét szolgáló közbeszerzési eljárást hirdet a debreceni önkormányzat, mivel félő, hogy nem teljesülnek az idei költségvetés egyes tervezett bevételei. A pénzt leghamarabb márciusban venné igénybe a város – fogadta el a városi képviselő-testület.
 

 
   
DEBRECEN
Félévi mérleg
Tarthatatlan a szocialisták szerint Debrecen költségvetése. A válaszul érkező polgármesteri közlemény szerint tartható, „bárcsak az ország is így állna”. 

 
   
DEBRECEN
Vita a fákról
Növénymániás vagyok! – jelentette ki magáról Zsila László, a belvárosi fasor-rekonstrukciós tanulmányterv készítője a debreceni képviselő-testület környezetvédelmi bizottságának maratoni ülésén.
 

 
   
DEBRECEN
Fűből energia
Szalmatüzelésű erőmű létesítése érdekében módosítaná a településszerkezeti tervet a debreceni önkormányzat arra a területre, mely a Budapest–Záhony-vasútvonal mentén fekszik a Tócó-völgynél.
 

 
DEOL > Politika > Debrecen
  Gépkocsis demonstrációk, ünnepségek
 
DEOL | 2007. január 22., 12:17
 
Szombaton a decemberi hasonló demonstrációhoz képest - országosan is - közel duplájára nőtt a résztvevők száma. A hajdú-bihari utakon félpályás útlezárásokat szervezők elsősorban a kormány távozását követelték, száznál is több gépjárművel.
 
A Debrecenből Vámospércs felé vezető út, 14-15-ös km szelvénye között 42 gépjármű jelent meg, a Hajdúsámson felé vezető úton a 8-9-es km szelvény között 20 gépjármű, míg Biharkeresztes határában 20 gépjármű demonstrált. Ezeken túl 33 gépjármű Kabánál is kivonult a 4-es főútra, és Tiszafürednél is demonstráló gépjárművekkel találkozhattak az arra járók. A résztvevők elmondása szerint a gépjárművek 95 százaléka szolidárisan köszöntötte a tüntetőket, akik a becslések szerint több százan lehettek megyeszerte.
 
A Kossuth téri tüntetők a másnapi, vasárnap esti esős idő ellenére is legalább hatvanan jelentek meg Debrecen főterén. Hangosítás nélkül, leginkább a következő napok eseményeinek szervezésével foglalatoskodtak. Mindennapos összejöveteleik mellett hétfőn 18 órától a Himnusz születésnapja és a 170 éve íródott Szózat kapcsán nemzeti énekeinknek szentelik az estét a „Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derül!” üzenetének jegyében.
 
E hét szombatján várható az újabb nagyszabású autós demonstráció, melynek során a debreceni tüntetők két karavánnal körbejárják a megyét, az összetartás jegyében. Az autók és utasaik reggel hét órakor a Nagytemplom melletti parkolóban gyülekeznek, hogy onnan két irányba elindulva felkeressék a vidéki településeket, ahol a helyiek is csatlakozhatnak demonstrációjukhoz. Terveik szerint délután 16 óra után érkezik vissza a két menet a főtérre, ahol közös ünnepi megemlékezés zárja a napot. 17 óra 30 perces kezdettel fővárosi művészvendégük, Szakács Gábor a hétfői rendezvényhez hasonló szellemű előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Az est mottója egy Latinovits Zoltán idézet: „Kérem, könyörgök, hallgassanak a költőkre, hiszen csak ők tudnak mindent kitapogatni, ami volt és ami közeleg, évmilliárdok távolából évmilliárdok távolába.”


 
 
 
 
 A cikk nyomtatása   |   A cikk küldése E-mailben

 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0,005836009979248 másodpercig tartott.