Kultúra Sport Életmód Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
DEBRECEN
Koszorúzók jelentkezhetnek
Debrecen önkormányzata az 1848-49-es szabadságharc hősei, az 1849. október 6-án Aradon kivégzett honvédtábornokaink emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást rendez.
 

 
   
DEBRECEN
Olcsóbb távhő
Csökken Debrecenben október 1-jén a távhőszolgáltatás ára a gáz olcsóbbá válása miatt – jelentette be pénteken Kósa Lajos polgármester.
 

 
   
DEBRECEN
Közbeszerzés indul

A debreceni közgyűlés tulajdonosi bizottsága szeptember 24-i zárt ülésén döntött arról, hogy az önkormányzat nyílt közbeszerzési eljárást indít a 2-es villamos vonalának kiépítésére. 

 

 
   
DEBRECEN
Százmilliós fejlesztés
A nehéz helyzetbe jutott lakáshitelesek védelme érdekében fogadott el rendeletet a debreceni önkormányzati képviselő-testöület. A csütörtöki közgyűlésen döntés született a repülőtérrel kapcsolatos elszámolásokról is. 

 
   
DEBRECEN
Büdzsé-maraton
Hárommilliárd forint hitel felvételét szolgáló közbeszerzési eljárást hirdet a debreceni önkormányzat, mivel félő, hogy nem teljesülnek az idei költségvetés egyes tervezett bevételei. A pénzt leghamarabb márciusban venné igénybe a város – fogadta el a városi képviselő-testület.
 

 
   
DEBRECEN
Félévi mérleg
Tarthatatlan a szocialisták szerint Debrecen költségvetése. A válaszul érkező polgármesteri közlemény szerint tartható, „bárcsak az ország is így állna”. 

 
   
DEBRECEN
Vita a fákról
Növénymániás vagyok! – jelentette ki magáról Zsila László, a belvárosi fasor-rekonstrukciós tanulmányterv készítője a debreceni képviselő-testület környezetvédelmi bizottságának maratoni ülésén.
 

 
   
DEBRECEN
Fűből energia
Szalmatüzelésű erőmű létesítése érdekében módosítaná a településszerkezeti tervet a debreceni önkormányzat arra a területre, mely a Budapest–Záhony-vasútvonal mentén fekszik a Tócó-völgynél.
 

 
DEOL > Politika > Debrecen
  Kétszáz napja lázas az ország
 
DEOL | 2007. április 06., 12:09
 
Április 5-én volt kétszázadik napja, hogy tüntet a debreceni polgárok néhány tucattól több száz főig terjedő csoportja a város főterén, a Kossuth szobor közelében. Akár már abnormálisnak is nevezhető módon, időjárástól, egyéb tennivalóktól függetlenül mindennap időt, energiát szakítanak arra, hogy kifejezzék az elégedetlenségünket. A történet természetesen nem ezzel kezdődött, ez csak az okozatot. Az ok köztudottan az, hogy a hatalmon lévő kormány, s vezetője tudatosan hazudott, és okozott kárt hazánknak azért, hogy hatalmát megtartsa. Ezekről is szóltak a kerek évforduló alkalmából.
 
„Ezzel súlyos erkölcsi, politikai és gazdasági válságba sodorták országunkat. Sajnos a lelepleződést és álbeismerést követően sem változtak meg, napról napra bizonyítják, hogy semmitől – a legdurvább erőszaktól sem – riadnak vissza, és reformnak álcázva folytatják a hazugságot, népünk kifosztását, nemzetünk tönkretételét. Így, amíg hatalmon vannak, egyetlen felelősen gondolkodó magyar állampolgár sem érezheti magát biztonságban. Ezért vagyunk mi itt naponta” – áll a kerek szám alkalmából kiadott közleményükben.
 
Az esetet ahhoz hasonlították, mint amikor szervezetünket megtámadja egy kórokozó. Az egyébként egészséges szervezet mozgósítja immunrendszerét, lázas állapotba kerül, ami mindaddig tart, amíg a kórokozót le nem győzi. Önmagukat a társadalom immunrendszeréhez hasonlították azzal, hogy napról-napra kiállnak egy lehetetlen állapot megváltoztatásáért, nemes céljaikért. Ezt egészséges válaszreakciónak tartják, mivel egy abnormális behatásra ennek elmaradása, abbahagyása jelentené a társadalom végzetes immunhiányos állapotát, szervezetének végelgyengülését.
 
Nem kívánták sorolni az emberek millióit megsarcoló értelmetlen, sőt kártékony intézkedéseket, az igazságtalan pénzbehajtás különböző formáit, hanem ezúttal a morális tényezőt hangsúlyozták. Mint mondták: „Az események bebizonyították, hogy az erkölcs minimális szintje nélkül – amelyhez országunkban alapos megújulásra van szükség – zsákutcába kerül a politikai, a gazdasági és minden egyéb társadalmi fejlődés is. A kívánatos erkölcsi megújuláshoz elengedhetetlen, hogy visszaszerezzük nemzeti önbecsülésünket, a többi között azzal is, hogy távozásra bírunk egy hazug és kártékony kormányt. 
 
Sajnos, a bennünket érő igaztalan vádak miatt szólnunk kell arról is, hogy kik nem vagyunk, és mit nem akarunk. Semmi közünk nyilas, fasiszta, rasszista és egyéb ordas eszmékhez, nem vagyunk szélsőségesek sem eszméinkben, sem céljainkban, sem eszközeinkben. Az egyetemes emberi értékek, a legnemesebb magyar hagyományok oldalán állunk, és ragaszkodunk a törvényességhez. Elítéljük a származás szerinti megkülönböztetést. De elvárjuk, hogy a magyar nemzetnek kárt okozók se bújjanak semmiféle származás mögé. Nemzeti trikolórunk mellett fontos számunkra az Árpád-sávos zászló, és kérünk mindenkit, különösen a sajtó azon munkatársait, akiket illet, hogy fejezzék be e zászló oktalan gyalázását. Aki egy kicsit is foglalkozott a témával, tudja, hogy ez a zászló legalább annyira különbözik a nyilas zászlótól, mint az amerikai zászló.”
 
Felháborítónak és tűrhetetlennek nevezték a hatalom sáncai mögül, a média birtokában félelemről papolókat, és a félelem szítóit, vámszedőit és haszonélvezőit, akiktől sokkal inkább van oka félni bárkinek. Véget kell vetni a ma divatos, és kétes érdekek által vezérelt elhatárolódási járványnak.
 
Tekintettel a nagyhétre, az elkövetkező ünnepnapokra, kerülni fogják a tiltakozás harsányabb formáit, és az ünnephez illő, csendes jelenléttel, illetve az alkalomhoz illő zenével folytatják demonstrációjukat. Ezzel is kívánnak minden magyar polgárnak áldott húsvéti ünnepeket.
 
Kapcsolódó cikkünk:


 
 
 
 
 A cikk nyomtatása   |   A cikk küldése E-mailben

 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0.015144109725952 másodpercig tartott.