Politika Sport Életmód Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
KULTÚRA
Lemezkritikák és -ismertetések
  

 
   
ZENE
Marsbéli próféciák
 
Színészként kezdte, tagja volt a Harcosok klubjának, egy ideje pedig gitárral a kezében folytatja. Jared Leto szenvedélyesen énekel a 30 Seconds To Mars harmadik, némi engedélyezett hangulatszínezőkkel (kórusok, szintetizátorok) dúsított albumán is.
 

 
   
ZENE
Emlékezetes
 
A Lux együttes megalakulásának negyvenéves jubileumán a teljesség igénye nélkül felidézte múltját és vadonatúj, napi aktualitású számokkal is meglepte az őket ünneplő közönséget. A rock debreceni öreg rókái a napokban kapnak Pro Urbe díjat.
 

 
   
ZENE
Ütős koncert
 
Az ütőhangszeres Toldi Éva, akit többek közt dzsesszegyüttesekből ismerhetünk, lelkes tanítványaival tanórákon kívül is foglalkozik; ha kell, még át is írja az órára bevitt kedvenceket. A Ritmico csoport a debreceni jazzbarátoknál vendégeskedett legutóbb.
 

 
   
ZENE
„Magyarországról jövök a karavánommal”
 
A bravúros Paco de Lucía, a spanyol gitár nagymestere adott koncertet március 27-én a Főnix Csarnokban. A flamenco-dzsessz világhírű képviselője a koncert előtt a Deol.hu kérdésére elárulta, felelősséget érez a flamenco jövője iránt.
 

 
   
ZENE
Alice Kottaországban
 
A kócos Tim Burton kissé beteges képi világához nem nehéz zenéket társítani. Alice-feldolgozása nyomán rögtön két filmzene lemez is született. Mi az Almost Alice címen futó korongot ragadtuk magunkhoz. Divatos rock és alternatív zene sok gitárral.
 

 
   
JAZZ
Virtuóz flamenco
 
Az immár 63 éves spanyol gitáros, Paco de Lucía neve összeforrt az igényes, akusztikus muzsikával. Szólóban és más legendás gitárosokkal is gyakran lépett fel eddig, de mostanság leginkább flamenco zenekarával turnézik. A Főnix Csarnokban március 27-én játszik.
 

 
   
JAZZ
Hölgykoszorú
 
Rhoda Scott harmincöt év után érkezett ismét Debrecenbe és töltötte meg a Kölcsey Központ nagytermét. A Hammond-orgona hetvenkét éves, ám igen fiatalos amerikai-francia – és kicsit már magyar – mestere két kiváló hölgy zenésztárssal adott nagysikerű koncertet.
 

 
   
ZENE
Mestermunka
 
Latin világot varázsolt a téli debreceni éjszakába a két gitárfenomén: Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor, illetve vendégük, az ütőhangszeres Horváth Kornél. A zenét évek óta ismerem, hallgatom, szeretem, de élőben még nem volt szerencsém a virtuózokhoz. 

 
   
ZENE
Retronome pontossággal
 
A rockerek lassan felélednek a szokásos év eleji punnyadásból. Kedvező hír számukra, hogy a hetvenes-nyolcvanas évek zenéit feldolgozó és abból táplálkozó Retronome zenekar február 26-án fellép a Sikk Music Caféban. Vendégük a Stormraiser.
 

 
DEOL > Kultúra > Zene > Rock
Húzós amcsi rock délről  
 
Héty Péter | 2009. november 20., 12:14
 
  A Florida állambeli Jacksonville-ben alakult, sok megpróbáltatáson átesett Lynyrd Skynyrd nevű rockzenekart 2006-ban iktatták be a Rock and Roll Hall of Fame halhatatlanjai közé. Új albumuk talán jobban sikerült mint az utóbbi évek átlaga.
 
 
 
Óriáskerék  
 
bigtom | 2009. augusztus 13., 16:31
 
  A Campus Fesztiválon felbukkantak olyan, a főáramtól eltérő stílusban nyomuló zenekarok, amelyekből a jövő óriásai lehetnek. Egyedi Péter énekes-gitáros az Óriásból készségesen mesélt nekünk például zenei- és szövegírási metódusaikról, meg... 
 
 
 
„Mindenből nem lesz dalszöveg”  
 
Nehéz Attila | 2009. július 22., 10:19
 
  Húszéves születésnapját ünnepli idén a Tankcsapda; a Sziget Fesztivál „mínusz egyedik" napján, augusztus 10-én két és fél órás műsort ad a zenekar látványos külsőségek mellett. Előttük a Skafunderz, a Black-Out és a... 
 
 
 
Csak a gólarány lehet kérdés  
 
Nehéz Attila | 2008. december 18., 09:14
 
  Negyedik Főnix Csarnok-béli koncertjére készül a Tankcsapda. A banda tagjai december 27-én, szombaton este csapnak a húrok és bőrök közé. A buli előtt a frontemberrel, Lukács Lacival beszélgettünk.
 
 
 
Jégrevü  
 
Bögre Zoltán | 2008. november 21., 14:22
 
  Beindult a gépezet, s kíméletlen lendülettel masíroz végig az egész világon. Erre a pillanatra vártak a földgolyó örökmozgó rockrajongói, türelmetlenül, nyolc éven át. Az AC/DC Black Ice című tizenötödik sorlemeze nagyot szól a legdögösebb... 
 
 
 
Hagyományok bűvöletében  
 
Bögre Zoltán | 2008. november 06., 11:50
 
  Úgy tűnik, jót tesz az öregedés a rockzenészeknek, hiszen a hatodik ikszhez közeledve, vagy azt éppen átlépve fiatalos lendülettel és kreativitással képesek alkotni. Most Michael Schenker van soron, akinek zenei múltja, tehetsége önmagáért... 
 
 
 
Nosztalgiashow – igényes muzsika  
 
Héty Péter | 2008. november 06., 10:44
 
Hétfőn este vasárnapi hangulattal, a My Sunday Feeling-gel nyitott az Ian Anderson vezette Jethro Tull a debreceni Főnix Csarnokban. A közel harmadháznyi közönség kora is jelezte: a hetvenes évek szelleme lengte be a csarnokot.
 
 
 
Blues – hatvanévesen  
 
bigtom | 2008. szeptember 15., 15:31
 
  Ha van valami, ami nem korfüggő, akkor az a blues éneklés. Élő példa erre a műfaj hazai koronázatlan királya, Deák „Bill” Gyula, aki idén ünnepli hatvanadik születésnapját. Máig aktív zenészként tevékenykedik, hangján és... 
 
 
 
Álomszerű ébredés  
 
Bögre Zoltán | 2008. augusztus 13., 14:15
 
  Vajon megfelelhet-e egy, a negyedik ikszébe lépő formáció a legújabb kor zenei követelményeinek oly módon, hogy közben különlegeset, maradandót alkot? Az angol hard rock csapat, a Uriah Heep most megpróbálta a Wake The Sleeperrel és nem... 
 
 
 
A káosz mesterei  
 
Bögre Zoltán | 2008. június 26., 14:23
 
  Egyre nagyobb divat metál zenei berkekben, hogy a zenekarok egy-egy nagy léptékű, történelmi téma zenei feldolgozásával kísérleteznek. Ennek rugaszkodott neki a Judas Priest is, mely legújabb albumával Nostradamus életének elbeszélésére... 
 
 
 
| Az első tíz | Az előző tíz | 1-10 | A következő tíz | Az utolsó tíz |

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0,1315598487854 másodpercig tartott.