Kultúra Sport Életmód Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
PARLAMENT
Nincs pénz a veszély elhárítására
Tóth Gábor, a Fidesz képviselője, november 16-án kérdést tett fel a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszternek: „Mikor lesz végre körforgalom a Bag-Domony útkereszteződésben?” címmel. Oláh Lajos államtitkár válaszában elmondta: „A második félévtől a gazdasági és pénzügyi válság kezelése azonban jelentősen lecsökkentette a költségvetés mozgásterét. Kénytelenek voltunk a balesetveszélyes csomópontok átépítésére korábban indított programunkat felfüggeszteni.” 

 
   
PARLAMENT
Jogharmonizációs kötelezettség
A légi közlekedési törvény módosításáról szóló javaslat általános vitájában november 11-én a napirendi pont előadója Oláh Lajos államtitkár, az MSZP hajdú-bihari listáján Országházba került képviselője volt. Mint elmondta: „a légi közlekedésről szóló törvény módosításával alapvetően nemzetközi és jogharmonizációs kötelezettségünknek teszünk eleget.” 

 
   
PARLAMENT
Elmaradt kötbér és határidőcsúszás
Csontos János, az MSZP képviselője, november 9-én azonnali kérdést tett fel a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszternek: „Haverok zsebébe csúszott a pénz a püspökladányi gyűjtőút-beruházásból?” címmel. Varju László államtitkár válaszában kifejtette: „a vonatkozó dokumentumokat a hatáskörrel, illetékességgel rendelkező nyomozó hatóságnak átadtuk, és ennek megfelelően az eljárás megkezdődött.” 

 
   
PARLAMENT
Mit ér az ember, ha vidéki?
Vígh Ilona, a Fidesz képviselője, november 30-án kérdést tett fel a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszterhez: „Határtalan falurombolás a határon, avagy mit ér az ember, ha vidéki, de nem termel nyereséget?” címmel.
 

 
   
PARLAMENT
Veszélyben a magyar gázellátás?
Herényi Károly, független képviselő, november 7-én interpellálta a közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztert: „Kinek az érdeke?” címmel azt kérdezte: „Mit tesz a kormány, hogy a magyar gázpiac biztonságos ellátása ne kerüljön veszélybe?”.
 

 
   
PARLAMENT
Szakmai követelmények – háttérben
A közoktatási törvény módosításáról szóló javaslat általános vitájában szólalt fel november 2-án Pósán László. A Fidesz debreceni képviselője kitért arra, hogy „amíg normatív finanszírozás működik, és a felsőoktatási intézmények abban érdekeltek, hogy minél több hallgatót benntartsanak a rendszerben, mindaddig komoly szakmai követelményeket nehéz lesz érvényesíteni.” 

 
   
PARLAMENT
Mit ér a hároméves alapképzés?
A felsőoktatási törvény módosításáról szóló javaslat általános vitájában szólalt fel november 2-án Pósán László. A Fidesz debreceni képviselője elmondta: „nem tudjuk megmondani a hallgatóknak, hogy aki egy hároméves alapképzést elvégez, azt a végzettséget bizonyító okirat milyen szakképesítésre jogosítja fel.” 

 
A főoldalra A rovatoldalra
  PARLAMENT
  Két államtitkár Debrecenből

A második Orbán-kormánynyak két debreceni államtitkára is lesz: dr. Kovács Zoltán a kommunikációért, míg Halász János a „nemzeti erőforrásokért” lesz felelős. 
 
 
  PARLAMENT
  A kormányoldal

Az újonnan összeülő országgyűlésben a Fidesznek és a KDNP-nek 263 képviselője lesz. Itt olvasható a névsor. 
 
 
  PARLAMENT
  Az ellenzék

Az újonnan összeülő országgyűlésben a Fidesz-KDNP koalíciónak jobb- és baloldali ellenzéke egyaránt lesz. Itt olvasható a névsor.
 
 
 
  PARLAMENT
  Kirívóan magas rektori jövedelmek

Pósán László, a Fidesz képviselője, november 30-án kérdést tett fel az oktatási és kulturális miniszternek: „Egy miniszter, aki szerint nem tartozik az emberekre, hogy mire használja a hatalmát?” címmel. „Önök milliárdos nagyságrendű közpénz osztogatásával kilóra megvették a rektorokat, de ennek konkrét összegét még mindig titkolják” – állította. Arató Gergely államtitkár válaszában leszögezte: „azt tudom önnek mondani, hogy a tárca úgy, ahogy eddig, a továbbiakban is a jogszabályok alapján jár el, mert mi a jogállam talaján állunk.” 
 
 
  PARLAMENT
  Késik a 8-as út átépítése

Bebes István, a Fidesz képviselője, december 14-én interpellálta a közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztert: „Ugye nem fognak kampányolni a 8-as út kiépítésével?” címmel. Oláh Lajos államtitkár válaszában arról beszélt, hogy „a műszaki tartalom és a finanszírozás módjának változása vezetett oda, hogy többször módosult az eredeti ütemezés.” 
 
 
  PARLAMENT
  Leromlott országos közúthálózat

Manninger Jenő, a Fidesz képviselője, december 14-én interpellálta a közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztert: „A BKV és a MÁV után a közúti igazgatóságnál is végkielégítések, hallgatási pénzek és tanácsadói százmilliók?” címmel. Oláh Lajos államtitkár válaszában azt állította: „Bár a 30 ezer kilométer hosszúságú országos közúthálózat fenntartása valóban elmaradt a szükségesnek ítélt mértéktől, a képviselő úr állításával ellentétben az útállapotok teljes leromlásáról semmiképp sem beszélhetünk.” 
 
 
  PARLAMENT
  Már megbukott a gépjármű-felelősségbiztosításról szóló törvény

Az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat részletes vitájában november 30-án szólalt fel Püski András. A Fidesz hajdú-bihari listájáról mandátumot szerzett képviselője kiemelte: „elgondolkodtató, hogy egy néhány hónapos törvényt most újra lényegileg módosítani kell.”  
 
 
  PARLAMENT
  Magánbirtok vagy állami erdő?

Tasó László, a Fidesz Hajdúhadház térségének képviselője, november 23-án interpellálta a pénzügyminisztert „Miért nem hagyják békén végre az állami vagyont, avagy meddig tart még a szándékos károkozás?” címmel. Katona Tamás államtitkár válaszában leszögezte: „nincsenek törvénysértő haszonbérleti szerződések előkészítve, ilyen szándék nincs és nem is lehet.” 
 
 
  PARLAMENT
  Malév, bumeráng

Márton Attila és Szatmáry Kristóf, a Fidesz képviselői, november 16-án kérdést tettek fel a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszternek: „Malév, bumeráng!” címmel. A hajdúszoboszlói Márton Attila konkretizálta: „Igaz-e, hogy a Malév tulajdonosai több mint egy éve nem teljesítik a privatizációs szerződésben vállalt fizetési kötelezettségeiket?” Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium államtitkára válaszában azt hangsúlyozta: „nem az a lényeg, hogy elmarasztaljuk a tulajdonost, nem az a lényeg, hogy mikor mit hívunk le, hanem az a lényeg, hogy a Malév talpon maradjon.” 
 
 
  PARLAMENT
  A technikai háttér hiánya

A légiközlekedési törvény módosításáról szóló javaslat részletes vitájában november 16-án szólalt fel Márton Attila. A Fidesz hajdúszoboszlói képviselője a légiközlekedési hatóság ellenőrzési gyakorlatához kapcsolódóan tett néhány kiegészítést. 
 
 
   
Debrecen Megyei Jogú Város hivatalos honlapja
 
   
Parlament
 
   
H.-B. megye polgármesterei
 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0,10872793197632 másodpercig tartott.