Kultúra Politika Sport Életmód
Vélemény Vas Választás Archívum
   
GYEREK
Lámpamesék rossz alvóknak
 
Rufusz Rafael alig négyéves, de már a tréfák és a furmányok nagy mestere, sőt varázsolni is remekül tud, például életre kelti éjjeli szekrényén ücsörgő lámpáját, hogy a sötét éjszakákon meséljen neki. A búra-kalapos Lámpalány ugyanis nagy dolgok tudója. 

 
   
GYEREK
Esőfestők és divatdámák
 
Neveletleneknek és jólnevelteknek, kitűnő tanulóknak és bukottaknak, iskolásoknak és nagyobbaknak, dumakirályoknak és buliszakértőknek, atompasiknak és bombanőknek szól Michael Ende A kis firkások című könyve, melyet magyarul Tandori Dezső fordításában élvezhetünk. 

 
   
GYEREK
Odanézz, törökméz!
 
Ha azt mondod bábszínház, azt mondom, Vojtina. A nagymúltú társulat immár hagyományos, Idesüss a figurásra! című évadnyitó rendezvényén ízelítőt kaphattunk a most induló Vojtina-évadból. A forgatagban Kinizsi Pál és Major Anna „táncba vitt” mindenkit. 

 
A főoldalra
  GYEREK
  A zene szerelmese

Egy mesebeli ország különös királyának rogyadozó palotájában napestig szól a zene. A király a zene szerelmese, mindenben melódiát hall, szíve muzsikával van tele. Yehudi Menuhin meséjét Bartal Kiss Rita álmodta bábszínházi díszletek közé.
 
 
 
  GYEREK
  Stresszmentesen

 
A kineziológia segítségével számos betegség kezelhető, alkalmazásával könnyen enyhíthetőek az allergia tünetei, segít az alvászavarok, s a dadogás leküzdésében is. A módszer, amit a mozgás tudományaként definiálhatunk, nagy segítség lehet a stresszoldásban is. 
 
  GYEREK
  Halálunkig tartó hivatás

 
Amennyi örömöt okoz a terhesség, annyi aggodalommal és félelemmel is együtt jár. Nemcsak a nő teste változik meg, hanem fel kell készülnie arra, hogy élete legnagyobb feladata vár rá. A folyamat türelmet igényel mind az anya, mind az apa részéről.
 
 
   
  GYEREK
  Négy születési mátrix

 
Ahhoz, hogy anyává válhassunk, legelőször lélekben kell felkészülni. De mi történik akkor, ha testünk nem engedelmeskedik szívünk parancsának? Oszter Tamás természetgyógyász szerint életünk minden apró részletét magzati létünk befolyásolja.
 
 
  GYEREK
  A csoda ünnepe

 
Kevés olyan boldog pillanat van az életben, mint az, amikor egy gyermek a világra jön. A 2003-ban a Születés Hete Közhasznú Társaság által útjára indított Születés hete című programsorozat minden évben erre a csodára emlékeztet többek közt Debrecenben is.
 
 
   
  GYEREK
  Értelmezés óvodás fejjel

 
A szimbólumok használata az óvodás korú gyermekek kommunikációs készségének fejlesztésében az egyik leghatékonyabb módszer – derült az első alkalommal rendezett Óvodapedagógiai Nyári Akadémián, ahol elmélet és gyakorlat találkozott.
 
 
  GYEREK
  Felnőttmese

 
Az együttélésről, a nagybetűs szeretetről, a másik ember elfogadásáról szól az a nagyszerű mese, amelyet a már „élemedettebb” korosztálynak szólóan állított színpadra a Vojtina Bábszínház. Az ördög sziklája elgondolkodtató história rólunk, mindannyiunkról.
 
 
   
  GYEREK
  Télűzés – maskarádé a Vojtinában

 
Alighogy belépünk, a Vojtina Bábszínház előterében már kezdődik is a móka: a lovas huszár, a medve, a kecske és a gólya fogadnak bennünket. Már ekkor elhangzanak azok a gyermekdalok, mondókák, amelyeknek bent, a maskarádén jelentőségük lesz.
 
 
  KULTÚRA
  Haydn és az idő

 
Egy letűnt kor szimbólumvilágába vezeti látogatóit az Iparművészeti Múzeum Haydn és az idő című kiállítása. A XVIII. század második felének főnemesi környezetéből, főleg az Esterházy család hagyatékából válogatott a budapesti tárlat a Haydn-év apropóján. 
 
 
   
  GYEREK
  Játékosság minden korban

 
Fából faragott görbe orrú, mosolyra húzódó szájú, hegyes állú arcok néznek vissza ránk a Vojtina Bábszínház kiállítóterméből. A Játék a formákkal című tárlat Majoros Gyula bábjaiból, díszleteiből és különleges szobraiból ad ízelítőt a játékosság jegyében. 
 
  GYEREK
  Rejtelmes históriák a szomszéd házból

 
Henni tizenegy éves, minden lében két kanál, s a legnagyobb álma az, hogy regényíró legyen. Elizabeth Honey ausztrál írónő kalandregényének színtere a Stella utca, minivilág a világban, hétköznapi jelenségekkel és érthetetlen eseményekkel.
 
 
   
   
RedZeppelin-játékok
 
   
Játék
 
   
Linkajánló
 
   
Olvassa el!
 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0,41168904304504 másodpercig tartott.