Kultúra Politika Életmód Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
EURÓPA-BAJNOKSÁG
Európa meccsei - egy pillantásra
Június 7-én Bázelben a Svájc–Csehország mérkőzéssel megkezdődött az osztrák-svájci közös rendezésű 13. Labdarúgó-Európa-bajnokság. Ha pillanatok alatt egy áttekintést szeretne kapni az összes meccsről, vagy arra kiváncsi, mi lett a csoportok végeredménye, hogyan végződött a góllövő lista, akkor csak ide kell kattintania: 

 
   
EURÓPA-BAJNOKSÁG
A 16 csapat hivatalosan benevezett 23-as kerete
Az előkészületek során sokat alakult, változott a 16 résztvevő ország játékoskerete. Május végére azonban minden szövetségi kapitánynak meg kellett annak a 23 játékosnak a nevét, akik az Eb-n pályára lépnek. Persze, még az utolsó utáni pillanatokban is történtek változások. Így például az olasz Cannavaro súlyos sérülése miatt. 

 
   
EURÓPA-BAJNOKSÁG
Tizenhat ország, amely kvalifikálta magát
Az idei labdarúgó-Európa-bajnokságon 16 válogatott vesz részt. Hajdanában, amikor 1960-ban még Nemzetek Európai Kupája címen kezdődött a torna, akkor négyes döntőt bonyolítottak le. Érdekes, hogy Magyarország épp ekkoriban jutott el a záró szakaszba, hiszen akkor volt a legnehezebb. Később nyolc csapat vett részt a végküzdelemben, de már szó van arról, hogy akár a jövőben 24 csapatosra bővítik a finálé mezőnyét. 

 
   
EURÓPA-BAJNOKSÁG
Eb-történelem 1960-tól 2010-ig 19 cikkben
Az eddigi 12 Európa-bajnokság (1960-2004) egyenkénti elemzése mellett olvashatunk az idei torna eddigi fejleményeiről, Magyarország pályázatáról, a 2012-es Eb-vel kapcsolatban született eddigi döntésekről, a statisztikai összesítésekről: melyik volt eddig a legeredményesebb csapat, hogyan szerepelt a mindenkori házigazda, a cím védője, s Magyarország összes eredményéről is számot adunk. 

 
   
EURÓPA-BAJNOKSÁG
Kvalifikációk, hét csoport 2-2 továbbjutója
2006. január 27-én a svájci Montreux-ben sorsolták ki azt a hét  selejtező csoportot, amelynek első 2-2 helyezettje juthatott be a 16-os döntőbe. Házigazdaként Svájc és Ausztria automatikusan kvalifikálta magát. Magyarország a C csoportban vitézkedett, bár lehet, hogy nem túl helyénvaló szót használtunk ez esetben. E hasábokon nyomon követhetjük valamennyi Eb-selejtező mérkőzés eredményét, s a csoportok végeredményének kialakulását. 

 
   
EURÓPA-BAJNOKSÁG
Eb-hátország, Ausztria
Ausztria szinte valamennyi tartománya az Európa-bajnokság jegyében készült az idei turisztikai szezonra. Függetlenül attól, hogy rendeznek-e mérkőzést egy közeli városban, vagy sem. Burgenland például szálláshelye lesz épp az osztrák válogatottnak, miként a horvátoknak is. Az olaszok Alsó-Ausztriában laknak, a lengyelek pedig Stájerországban, de Felső-Ausztria és Vorarlberg kínálata is az Eb jegyében állt össze. 

 
   
EURÓPA-BAJNOKSÁG
Eb-hátország, Svájc
A négy meccshelyszín mellett Svájc többi kantonja is épít arra, hogy a földkerekség (az olimpia és a labdarúgó-világbajnokság után) harmadik legnépszerűbb sportrendezvényét rendezi az ország. Az olaszlakta Ticino (Tessin) tartomány például ajánlatokkal bombázta az olasz válogatottat, hogy náluk lakjanak. Ha a világbajnokok nem is, de Németország és Svédország kötélnek állt. A selejtezők sorsolását Montreux-ben, a záró szakasz sorsolását pedig Luzernben rendezték. 

 
   
EURÓPA-BAJNOKSÁG
Válogatott keretek, előkészületi meccsek
2008 tavaszán a részt vevő csapatok többször is pályára lépnek, hogy kialakuljanak a végleges csapatok. Menet közben létrehoznak bő válogatott kereteket. E hasábokon az előkészületeket próbáljuk nyomon követni, a barátságos mérkőzések tendenciáit, s aztán májusban a végleges kereteket, a játékosok mezszámait is közre adjuk, hogy a televízió képernyője előtt ülők pontosan tudjanak tájékozódni. 

 
   
EURÓPA-BAJNOKSÁG
Magyar résztvevők az Európa-bajnokságon
E hasábokon azt próbáljuk nyomon követni, hogy Magyarországot milyen módon érinti ez az Európa-bajnokság. A selejtezőkben még ott voltak fiaink, Gera Zoli négy gólt lőtt, Hajnal Tamás hármat készített elő, de sajnos: csapatunk a szégyenteljes hatodik helyen zárt. Felemelőbb hír viszont, hogy az Országos Szamaritánus Társaságot felkérték az Eb záró szakaszának egészségügyi biztosítására. 

 
   
EURÓPA-BAJNOKSÁG
A lebonyolítás különlegességei, szervezési ötletek
A két éve fantasztikusan megrendezett németországi világbajnokság után az osztrák-svájci szervezők nyilván igen csak ki szeretnének tenni magukért. A jól bevált német példát nyilván sok területen követni fogják, ám várhatóan számos olyan ötlettel jönnek elő, amely „még soha sem volt korábban”. Így például amikor egy napon két meccsre is sor kerül, az esti összecsapás szurkolói óriáskivetítőn nézhetik a délutáni találkozót! 

 
DEOL > Sport > Európa-bajnokság
  Svájci utazási kedvezmények
 
Deol | 2008. február 26., 11:44
 
Svájcban a városokat, hegyeket óramű pontossággal érkező intercity, gyors- és regionális vonatok, romantikus hegyi vasutak, sétahajók és sárga postabuszok kapcsolják össze.
 
A foci-Európa-bajnokságra érkezők hamar megbizonyosodhatnak arról, hogy Svájc a világ egyik legsokszínűbb üdülőhelye. Hol máshol található ilyen kis területen természeti, kulturális, kulináris élmények ilyen nagy választéka? Svájc sokszínűségét akkor élhetjük át a legjobban, ha tömegközlekedési eszközzel utaznak.
 
A Swiss Travel System menetjegyével a Svájcba látogatók 20.000 km-es hálózatot használhatnak vonatra, buszra, hegyi vasútra vagy hajóra szállva. A jegyek az utazó személyes igényeihez igazítottak. A Swiss Pass jeggyel 4, 8, 15, 22 napon vagy egy egész hónapon át ingyenesen használhatóak a svájci tömegközlekedési eszközök, emellett ingyenes a belépés mintegy 450 svájci múzeumba is. A jegy érvényes a világhírű panorámavonatokra is, mint a Glacier- és a Bernina-expressz, valamint 38 svájci város tömegközlekedési eszközeire is. Hegyi felvonók és közlekedési társaságok járatai, amelyek nem tartoznak a Swiss Travel Systembe 50%-os kedvezménnyel vehetők igénybe.
 
Ugyanezeket a szolgáltatásokat nyújtja 3, 4, 5 vagy 6 szabadon választható napra egy hónapon belül a Swiss Flexi Pass, a fennmaradó napokon pedig 50%-os kedvezményre jogosít az adott hónapon belül. Legalább két együtt utazó személynek további 15% kedvezmény jár a Swiss Pass és a Swiss Flexi Pass normál árához képest. A 26 éven aluli üdülővendégek 25%-os kedvezményben részesülnek a Swiss Youth Passnak köszönhetően.
 
A Swiss Transfer jeggyel a vendégek a svájci határ vagy repülőtér és az üdülőhely között utazhatnak oda és vissza. A Swiss Card pedig 50% kedvezményt biztosít a vonattal, busszal, hajóval és a legtöbb hegyi felvonóval való utazásra. Az ingyenes családi kártyával a 16 éven aluli gyermekek ingyen utazhatnak, ha legalább az egyik szülő velük van.
 
Mindemellett a Swiss Travel System menetjeggyel rendelkezők különböző bónuszpartnerek kedvezményeit és plusz szolgáltatásait veheti igénybe. A bónuszpartnerek közé tartozik a legtöbb hegyi vasút és felvonó, különböző városok, mint Basel, Bern, Genf vagy Luzern, valamint szállodák egész sora. A RailAway szabadidős ajánlatai a Swiss Travel System jeggyel 30% kedvezménnyel vehetőek igénybe.
 
A legjobb az egészben: 2008. január 1-jén a Swiss Travel System csökkenti az árakat. Ennek köszönhetően egy négynapos Swiss Pass a 2. osztályra 161 euróba (kb. 40250
 
forintba) kerül, legalább két együtt utazó személy esetén pedig már 137 eurótól (kb. 34250 forinttól) megvásárolható. Egy háromnapos Swiss Flexi Pass 2. osztályra 2008-ban 154 euróba (kb. 38500 forintba) kerül, két együtt utazó személy esetén pedig már 131 eurótól (kb. 32750 forinttól) megvásárolható.
 
További információk:
Schweiz Tourismus
Postfach 34, A-1015 Wien, Tel. +43 (1)513 26 40, Fax +43 (0) 513 93 35,
Ingyenes telefonhívás: 00800 100 200 , Telefax 00800 100 200 31


 
 
 
 
 A cikk nyomtatása   |   A cikk küldése E-mailben

 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0.063232898712158 másodpercig tartott.