Politika Sport Életmód Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
KÉPZŐMŰVÉSZET
Tiltott gyümölcs
 
A lengyelországi kommunista elnyomás idején készült pimasz, merész és provokatív kompozíciók inspirációiról tájékozódhattunk a Banánköztársaság című kiállítás zárórendezvényén. A Modemben a tárlat lengyel kurátora, Jolanta Ciesielska volt a „kalauz”.
 

 
   
TÁRLAT
Mértan mindenkinek
 
Kitörések, angyal-témák, feszülő ékek és síképítmények: Aknay János szereti sajátos optikán át tanulmányozni a teret. Az érzelmek tipikus színeket, éles kontrasztokat kevernek a palettán egyedire. Az expresszív képeknek január 30-a óta a Modem ad otthont.
 

 
   
TÁRLAT
„Mostan színes tintákról álmodom”
 
Jubileumi kiállítás nyílt a Déri Múzeumban Válogatás az Ötvöszománc Szimpózium alkotásaiból címmel. A tárlaton a Kós Károly Művészeti Szakképző Iskola elmúlt tíz évének legkülönlegesebb műveiből látható összeállítás 2009. december 15-ig.
 

 
   
TÁRLAT
Merész lengyelek
 
Groteszk kompozíciók, provokatív és merész alkotások, szándékosan anti-esztétikus képek láthatók harminc lengyel alkotótól a Modem legújabb, Banánköztársaság című kiállításán, mely a nyolcvanas évek lengyel expresszív művészetét mutatja be.
 

 
   
TÁRLAT
„Az azonosulás festője”
 
A főiskola után élete egyik legnagyobb dilemmája előtt állt: maradjon Budapesten, vagy hazatérjen Hajdúböszörménybe. Ő az utóbbit választotta. Halálának tizedik évfordulóján Maghy Zoltán munkásságára egy újonnan nyílt galéria emlékezteti az érdeklődőket.
 

 
   
TÁRLAT
Debrecen – ahogy Szipál Márton látja
 
A világhírű fotóművész, Szipál Márton legújabb alkotásaiból nyílt kiállítás január 20-án a Kölcsey Központ Bényi Árpád-kiállítótermében. A kiállítási szezonnyitó rendezvényen debreceni díszpolgárok portréit láthatjuk elsősorban.
 

 
   
TÁRLAT
Országjárás
 
A Hajdú-Bihar megyei nem hivatásos képzőművészek munkáját is bemutató, Utazó Esszencia 2009–2010 című vándorkiállítás célja, hogy megismertesse a látogatókat azzal a sokszínű gondolat- és érzésvilággal, amely az amatőr művészeket és alkotásaikat jellemzi. 
 

 
DEOL > Kultúra > Képzőművészet > Tárlat
  A Szent Jakab-úton
 
DEOL | 2010. február 05., 09:46
 
Megnyílt a Debreceni Mű-Terem Galériában Kocsis István Tamás fotóművész kiállítása.
 
A tárlat anyagát a híres El Camino zarándokútról készítette A Camino szíve címmel. Az orvosi és fotóművészi hivatást egyaránt művelő Kocsis István Tamás tavaly nyáron tette meg gyalog a csaknem ezer kilométeres hegyi távot. A látottakat képek sokaságán örökítette meg – ezek közül mintegy ötven látható a kiállításon.
 
A kiállítást Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke az ökumené jegyében nyitotta meg az elfoglalt Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi egyházmegye püspöke helyett. A zarándoklat ugyanis a római katolikus egyház eszköztárába tartozik. De – mint a püspök mondta – a zarándokút lelkisége mindenkit megérinthet. A szakma nevében Hapák József fotóművész, Debrecen díszpolgára üdvözölte a megjelenteket, s méltatta a tárlat képeit.
 
Végül Kocsis István Tamás köszönte meg a tárlat előkészítésében résztvevők munkáját és buzdította a nagy számban megjelent érdeklődőket a képek megtekintésére. A kiállítás első  látogatói ezt Virginás István csellóművész bensőséges játékát hallgatva tették meg.
 
(A Camino szíve képei február 26-ig láthatók vasárnap és hétfő kivételével minden nap.) 
 
Kapcsolódó cikkeink:
 
Kapcsolódó linkek:


 
 
 
 
 A cikk nyomtatása   |   A cikk küldése E-mailben

 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0.0051059722900391 másodpercig tartott.