Kultúra Politika Sport Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
DEBRECEN
A fejlődésért
Nyílt levéllel fordultak a Fidesz debreceni – városi, illetve országgyűlési – képviselői a helyi szocialistákhoz annak érdekében, hogy "a város fejlődése iránt érzett kötelességtudattól vezérelve" támogassák a a központi költségvetéshez előterjesztett módosító indítványaikat.
 

 
   
KÖRNYEZET
Magasságok és mélységek vándora
Makleit László és társai évek óta szisztematikusan másszák Európa legmagasabb hegycsúcsait, de néha a tengerek mélyére és barlangokba is leereszkednek. Az idén Skandinávia szépségeivel ismerkedtek meg, de jártak az Alpok legmélyebb barlangjában is. 

 
DEOL > Életmód > Környezet > Élhető világ
  Mentálhigiénés tanácskozás a Lovardában
 
DEOL | 2004. július 29., 15:50
 
A segítés hídjai címmel rendezik meg Debrecenben a II. Mentálhigiénés Nyári Kollégiumot augusztus első hetében a Lovardában. A konferenciára a nagyközönség is válthat belépőt.
 
Az idei évben már nemcsak hazai, hanem határon túli vendégei is lesznek a szakmai fórumnak. Erdélyből, Vajdaságból, Felvidékről és Kárpátaljáról harminc szakember, s hazánkból is legalább ennyien érkeznek, hogy végighallgassák a szenvedélybetegségekről, a szociális ellátás aktuális kérdéseiről tartott prezentációkat, melyek után az érdeklődőknek lehetőségük nyílik egyéni problémák felvetésére, kerekasztal-beszélgetésekre is. A Lovardában tartott rendezvényre azok is válthatnak napijegyet, akik nem a segítő szakmában dolgoznak – tájékoztatott Berényi András a Debreceni Egyetem mentálhigiénés programjának koordinátora. 
 
A konferencia augusztus 2-án kezdődik. Ezen a napon a média és a mentálhigiéné kapcsolatát elemzi dr. Buda Béla a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet tudományos igazgatója és dr. Csernus Imre pszichiáter. A további napokon felszínre kerülnek a kábítószer problémák, a kóros játékszenvedély, a mentálhigiéné és társadalomlélektan kérdései. A kollégium teljes időtartamára érkezők több témában fejlesztő tréningeken is gyarapíthatják ismereteiket.


 
 
 
 
 A cikk nyomtatása   |   A cikk küldése E-mailben

 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0.0024571418762207 másodpercig tartott.