Kultúra Politika Életmód Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
SPORT
Fiesta a Főnixben
A futsal-Eb-n káprázatos megoldásokat, szimpatikus figurákat, sportszerű gesztusokat, óriási csatákat, nagy drámákat láthattunk – mindazt, amiért olyan sokan imádják a sportágat, amely remekül elegyíti a futball, a kézilabda, a jégkorong, a kosárlabda jó tulajdonságait.
 

 
   
SPORT
Jeges dráma
Második helyen végzett a 20 év alatti magyar jégkorong-válogatott a Debrecenben rendezett divízió II-es világbajnokságon, miután heroikus küzdelemben, büntetőkkel maradt alul Nagy-Britannia legjobbjaival szemben.
 

 
DEOL > Sport
  Kürti Évának nem sikerült
 
DEOL | 2004. augusztus 18., 11:19
 
Szerdán kora reggel az olimpia negyedik versenynapján az ókori olimpiai játékok helyszínén, Olümpiában a debreceni Kürti Éva a női súlylökés selejtezőjében messze elmaradva legjobbjától 14.60-as eredményével egyetlen riválisát előzte meg, s a 37. helyen végzett. Így nem jutott a döntőbe.
 
A verseny varázsát az jelentette, hogy a súlylökést az ókori olimpiai játékok színhelyén, Olümpiában, az egykori stadionban rendezik. Kürti Éva és a férfiak között induló Biber Zsolt már hétfőn reggel elindultak az olimpiai falutól több mint háromszáz kilométeres útra.
 
„Rendkívül örülök, egyrészt annak, hogy olimpiai résztvevő lettem, Salt Lake City után a nyári játékokon is indulhatok, másrészt az a szerencse ért, hogy az ókori játékok színhelyére is eljutok, ott versenyezhetek. Igyekszem majd jól körülnézni, hiszen mint gyakorló pedagógus élményeimről szeretnék részletesen beszámolni tanítványaimnak.” – nyilatkozta a Nyíregyházi VSC Debrecenben élő sportolója még a verseny előtt.
 
Olümpiából mindketten csütörtökön térnek vissza Athénba, s Kürti Éva folytatja a felkészülést, hiszen még a diszkoszvetésben is rajthoz áll. (Augusztus 20-án este lesz a selejtező az Olimpiai Stadionban.) Éva azon kevés sportoló közé tartozik, aki két dobószámban teljesítette az olimpiai szintet.
 
Súlylökésben messze elmaradt 17.65-ös legjobbjától, amivel májusban biztosította helyét az ötkarikás játékokon. Reméljük, diszkoszvetésben megközelíti 59.05-ös eredményét, s akkor elégedettebben jöhet majd haza Athénból.


 
 
 
 
 A cikk nyomtatása   |   A cikk küldése E-mailben

 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0.0023109912872314 másodpercig tartott.