DEOL > Életmód > Egészség
 
Nyári kollégium segítőknek, civileknek
 
DEOL | 2005. július 28., 15:30
 
Gyakran tapasztaljuk, hogy a civil szervezetek kevés ismerettel rendelkeznek a számukra elérhető pályázati forrásokról, és alig nyílik alkalmuk a tapasztalatcserére. Ezért szervezik meg városunkban immár harmadik alkalommal a Mentálhigiénés Nyári Kollégiumot.
 
Az idei találkozó – melyet augusztus 1-4. között tartanak – a civil szervezetek szerepét igyekszik vizsgálni a mentálhigiénés és a szociális ellátásban. A szervezők – a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés Programja és a „Lelkierő” Fiatalon a Fiatalokért Egyesület – ezért neves előadókat hívtak, akik a civil szervezetek legfontosabb kérdéseire, tudnak választ adni. Az első napon Felvinczi Katalintól, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium miniszteri biztosától a szenvedélybetegek ellátásában és a drog-prevencióban tevékenykedő civilek kaphatnak hasznos tanácsokat. Farkas Attila, az ICSSZEM kabinetfőnöke a civil szervezetek új lehetőségeiről tart előadást. Az egyesületek ugyanis nincsenek tisztában azzal, hogy a tavaly létrehozott Nemzeti Civil Alaphoz pályázhatnak. A DE tanszékvezetője, Bugán Antal, prezentációjában a közösségek szerepéről tájékoztatja az érdeklődőket.  A szakmai program a további napokban akkreditált tréningekkel folytatódik az alábbi témakörökben: csoport szupervízió, kábítószer-megelőzés és kortárs segítés. A szociális területen dolgozóknak ugyanis ismereteik megújítása miatt öt év alatt 70 pontot kell szerezniük, a Mentálhigiénés Nyári Kollégiumon résztvevők ennek felét kaphatják meg.
 
Berényi András a DE Mentálhigiénés Programjának koordinátora elmondta: mintegy 20-30 civil szervezetet várnak a régióból a rendezvényre, melyre még most sem késő jelentkezni.
 

© DEOL - minden jogfenntartva