Kultúra Politika Sport Gyerek
Vélemény Vas Választás Archívum
   
ÉLETMÓD
Nyugdíjemelések
Az emberi emlékezet igen szelektív és nem is pontos. Tudjuk, hogy a nyugdíjak növekszenek, ráadásul meghatározott képletek szerint, amelyeket az aktuális kormányok csak úgy tudnak befolyásolni, hogy növelik a bért és csökkentik az inflációt.
 

 
   
ÉLETMÓD
Turkáló-körkép
 
Egyeseknek felcsillan a szemük, mások undorral gondolnak mások levetett gönceire. A turizásnak mindenesetre van egy feelingje, amit nem érthet meg, aki még nem próbálta ki. A debreceni kínálatot szemlélve betértünk néhány használtruha-üzletbe. 

 
   
ÉLETMÓD
Múljon már a tél!
 
Előbújt a medve a zenekar furgonjából. Fekete birkaszőr volt a hátára terítve, arcán valami fura, szőrös maszk. Közénk állt és nézte-nézte a körben álló gyerekeket, akik a Zsuzsi vonattal érkeztek ide, Hármashegyaljára ezen a hűvös szombati napon. 

 
   
ÉLETMÓD
Káprázatos kalandtúra
 
Hadihajón aludni, felmászni egy tűzhányóra, indiánokkal vacsorázni, megcsodálni Robinson Crusoe szigetét, parolázni trónörökössel és elnökkel. Mindez csak töredéke annak a sok fantasztikus élménynek, amelynek részese lehetett egy debreceni leány.
 

 
A főoldalra
  ÉLETMÓD
  Munka nélkül nehéz az élet

 
Amikor e sorokat írni kezdtem, a statisztikusok azt jelentették, hogy hazánkban rekordmagasságra, 11 százalékra szökött a munkanélküliség. Még ennél is magasabb a fiatalok munkanélküliségi rátája, a 24 év alattiaké eléri a 20 százalékot is.
 
 
  ÉLETMÓD
  Kritikus tömeg

 
Békakuruttyolás helyett dobszóló törte meg a csendet a Békás-tó környékén, a Föld, illetve Csilla és Noémi napján, április 22-én: gyülekeztek a tizenkettedszer megrendezett kerékpáros menet felvonulásának résztvevői, akiket néhány egyetemi hallgató dobolással lelkesített.
 
 
   
  ÉLETMÓD
  A legvidámabb park

 
Pecajáték és óriáskerék. Az immár 50 éves örömsziget vendégeit ma is elkápráztatja az ipartörténeti emléknek számító lovas forgó, valamint az elvarázsolt kastély – hamarosan pedig a vadonatúj old timer autós forgó is fokozza a felhőtlen felüdülést.
 
 
  ÉLETMÓD
  Vegyünk-e tartós tejet?

 
Összeállításunk nem élelmiszer-ipari körkép. Jóval izgalmasabb kérdéseket feszeget: mit hozhat az emberiség jövője? Jólétet, boldogságot, betegséget, halált, pusztulást? Egyáltalán: mikor lesz a világvége? Hátborzongató jóslatokból nincs hiány…
 
 
   
  ÉLETMÓD
  Varázsmantrák

 
Az életmód tréner és mantra-énekesnő Bagdi Bella a Vojtina Bábszínházban tart koncertet április 18-án este hat órától, ahol – mint állítja – meditációs dalaival adhat segítséget a belső béke és a tartós boldogsághoz felé vezető úton való újabb lépésekhez.
 
 
  ÉLETMÓD
  Jönnek a mangalicák

 
A sikeres budapesti mangalicafesztivál után Debrecen város támogatásával a cívisvárosba költözik a nagyszabású gasztronómiai esemény I. Debreceni Mangalica Napok néven. A főtéren pénteken délben nyílt meg a rendezvényt, mely az egész hétvégén tart.
 
 
   
  ÉLETMÓD
  Örökre megbabonáz

 
Érintetlen természet, hűsítő óceán, buja növényzet, színes állatvilág, barátságos emberek és mennyei ízek kavalkádja! Mindezt és még sok minden mást nyújt az utazóknak az Indiai-óceánban elterülő trópusi paradicsom: Srí Lanka!
 
 
  ÉLETMÓD
  Himalája-expedíció Debrecenben

 
Hogy miért keresi fel Debrecent egy hegymászó expedíció, amely bevallottan a nyolcezer méter fölötti csúcsok megmászását tűzte ki célul? Természetesen nem tévedésből, hanem azért, hogy bemutassák itt is emberpróbáló vállalkozásukat.
 
 
   
  ÉLETMÓD
  Otthon a hazátlanságban

 
Anyanyelvi képzést szerveznek, egyéni fejlesztést végeznek, illetve kézműves- és szabadidős foglalkozásokat tartanak a befogadó állomáson élő menekült gyerekeknek a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Tanoda névre keresztelt programjának keretében.
 
 
  ÉLETMÓD
  Mentés másként

 
A cím nem a számítástechnikából ismert kifejezésre utal. Az az önfeláldozó munka, amelyet a cikkünkben megszólalók végeznek, kiszámíthatatlan. A Debreceni Speciális Mentők hétköznapjairól mesél Nádházi János mentésvezető és Péter Zoltán alpinista, búvár.
 
 
   
  ÉLETMÓD
  Csupati és Kántor

 
A hetvenes években csütörtök esténként vetítettek egy sorozatot, melynek minden egyes epizódja milliókat vonzott a képernyők elé. A fekete-fehér film főszereplője a legendás magyar rendőrkutya, Kántor volt. Vagy mégsem? A híres eb gazdája mindent elárul.
 
 
  ÉLETMÓD
  Lehetőségek a román piacon

 
A válság ellenére is sok lehetőséget rejt a hazai vállalkozóknak a román, azon belül az erdélyi piac. Az itthon bevált ötleteket ugyanis könnyen sikerre lehet vinni a 21 milliós országban, ahol olcsón lehet képzett munkaerőt találni.
 
 
   
   
Felhívás
 
 
 
   
Olvassa el!
 

 
 

| << Vissza a főoldalra | << Vissza a rovatoldalra |
 
 
| Impresszum | Médiaajánlat |

Az oldal generálása 0.0072760581970215 másodpercig tartott.