2024.05.29.

Deol

NEM HIVATALOS OLDAL!

Budapesten is megjelent a Mckenzie terápia

3 min read
Mckenzie terápia

Mckenzie terápia

A hát és derékfájás sok-sok embernek okoz problémát. Megjelenésükben megannyi dolog közre játszhat. A folyamatos ülő munka miatt kialakulhat egy úgynevezett rossz testtartás, mely komoly terhet jelenthet a gerincnek, eredményeképpen pedig elkezdhet majd fájni a nyakunk, a vállunk, a hátunk vagy a derekunk. Manapság egyre több stressz is érheti az embert, akár a munkahelyén, akár a magánéletében. Talán nem gondolunk bele, de bizony ilyenkor is sokszor helytelen testtartást veszünk fel, miközben izmaink folyamatosan megfeszülnek. Amennyiben ez az állapot tartósabban is fenn áll, szintén lehetnek az eredményei mozgásszervi panaszok. Amikor a gerincoszlopot alkotó gerinccsigolyákat tesszük ki nagyobb terhelésnek, könnyen kialakulhat akár gerincsérv is. A fájdalmat, zsibbadást okozó betegség nagyon meg tudja nehezíteni a mindennapi életet, hiszen komoly kínszenvedéssel is járhat. Annak ellenére, hogy a fentebb leírt tünetek sokaknak ismerősek lehetnek, még is csak kevesen fordulnak szakemberhez. Az állandó fájdalmat azonban nem érdemes pusztán fájdalomcsillapítókkal enyhíteni, minden esetben a probléma forrását kell kezelni!

Létezik viszont megoldás gyógyszerek nélkül is a mozgásszervi panaszok hatékony enyhítésére! A módszer neve a McKenzie torna! Miért tekinthető egyedülállónak ez a kezelés? Mert a terápiát kitaláló McKenzie úgy gondolja, hogy a fájdalom a mindennapos mozgásunk, mozdulataink hatására keletkezik, így ha tudjuk, hogy honnan is indul a probléma, úgy hatékonyan tudjuk különböző tornagyakorlatokkal kezelni a tüneteket.

Mikor érdemes ezt a terápiát választani? A Mckenzie terápia derék-, nyak-, hát-, csípő-, és vállfájdalom ellen is hasznos lehet. A linkelt oldalon egy olyan Budapesten található gyógy központ oldalára juthatnak el, ahol többek közt a McKenzie tornát is szakemberektől lehet elsajátítani. Minden kezelést egy alapos állapotfelméréssel indítanak, így mivel tudni fogják, hogy honnan indul a probléma, könnyen össze tudják állítani az egyénre szabott mozdulatsorokat. A kezelések nem csak eredményesen segíthetnek a már kialakult panaszokon, de megelőzésre is alkalmasak lehetnek egészségünk megőrzése érdekében.

Hogyan tud részt venni a Budapesten működő gyógy központ gyógytornáin? Először időpontot kell foglalni, melyet a linkelt oldalon akár online is megtehet. A következő lépés náluk egy mechanikus vizsgálat lesz, melyen feltérképezik a betegek állapotát. Ekkor kiderül, hogy az Ön esetében alkalmas lesz-e a McKenzie terápia, vagy valamilyen más módszert érdemes használni, esetleg a mozgásterápia helyett más irányba érdemes-e elindulni a gyógyulás felé. A McKenzie tornával nem csak búcsút inthet a fájdalmainak, könnyebb is lehet a mozgás, és a helyes testtartást is elsajátíthatják, legyen szó ülő, vagy álló munkáról. Ami pedig még hatalmas előny a terápia mellett, ahogy azt már említettük is, hogy a megelőzésre is alkalmas lehet, és a náluk tanult gyakorlatokat otthon is tudja majd végezni!

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.