2024.06.16.

Deol

NEM HIVATALOS OLDAL!

Elrettentő intim gyanta bakik, ezért menj inkább intimkozmetikába!

4 min read

Egy kis idő-, pénzspórolás, a kényelem és függetlenség miatt a lányok képesek kitanulni szinte minden szépészeti szakmát! Hajfestés YouTube videóról, csábos smink készítése applikáció alapján, lábszárgyanta, ahogy a kozmetikus barátnő mutatta, gél lakk a kis lámával, és kész: mint aki az imént lépett ki a szépségszalonból! És az intim gyanta? Ez egy fájó pont minden fürdőszoba-kozmetikában, hiszen az intim gyanta nem egy hónalj borotválás! De akkor miért ragaszkodsz az intim gyanta esetében is az önmegvalósításhoz? Lássunk pár intim gyanta bakit, hogy minél előbb betérj egy intimkozmetikába.

Merész pózok

Bár ma már nem divat az erényöv, az intim részekhez így sem könnyű hozzáférni. Nagyon ügyesen kell helyezkedned ahhoz, hogy intim gyantázás közben láthasd is, pontosan hol és mit szőrtelenítesz, mert valamelyik részre mindig árnyék esik.

Égető pillanatok

Az intim gyantázás sikeresebb, ha meleg gyantát használunk. A megfelelő hőmérsékletet nem olyan egyszerű belőni, viszont az intim részek vékonyabb, érzékenyebb bőre a félfoknyi különbséget is megérzi. Ezért könnyen szerezhetünk fájdalmas égési sérüléseket, amit aztán hűthetünk, kenegethetünk napokig, hogy mielőbb múljon a fájdalom, és ne maradjon meg a nyoma.

Ha pedig “csak” ennyivel megúsztuk az intim gyanta bakit, akkor örülhetünk! Ugyanis, ha a túl meleg intim gyanta a szeméremajkakról a még érzékenyebb területekre ér, az nem csak fájdalmas, de az ottani védelmi barriernek sem kedvez. Annak a hűtése pedig még komplikáltabb.

Bugyiban ragadva

A fürdőszobai intim gyantázáskor nagyon nehéz rendesen belátni a “terepet”. Így könnyen megesik, hogy az intim gyantát nem sikerül maradéktalanul eltávolítani a bőrről. Ezek az intim gyanta maradványok azonban szívesen rátapadnak a fehérneműre is úgy, hogy még a bőrödhöz is ragaszkodnak. Ez akkor válik kellemetlenné, amikor hirtelen rántod le a bugyit akár a mosdóban, akár esti fürdés előtt. Az lesz az igazi macskajajj!

Ez nem csak fájdalmas, de nagyon könnyen sérülést is okozhat; seb keletkezhet, amit a kórokozók kifejezetten kedvelnek. Ne kedvezzünk nekik! Forduljunk inkább intimkozmetikushoz!

Az intim gyanta alternatívái

Amikor pedig belátod, hogy az otthoni intim gyantázás valóban nem a legpraktikusabb ötlet, mert több idő; nagyobb fájdalommal, jelentős anyagpazarlással jár, akkor jönnek az alternatív megoldások, mint a szemöldökcsipesz, a borotva és a szőrtelenítőkrém.

Intimkozmetikusok ezek közül legfeljebb a szemöldökcsipesz használatát ajánlják, mert azzal szintén szőrtüszővel együtt távolítható el a szőrszál. De… kicsit időigényes.

A borova mellékhatásairól már sokat hallhattál:

 • Könnyen megvághatod magadat,
 • Gyorsan visszanőnek a szőrszálak,
 • Erőteljesebb, durvább, bökős szőrszálak nőnek vissza,
 • Gyakoriak a szőrtüszőgyulladások,
 • Könnyen irritálódhat a bőr.

Ezért a borotvát nem ajánlják az intim gyanta helyett.

Szőrtelenítő krémek

Legalább az intim részeken ne alkalmazzuk őket! Jobb, ha máshol sem, de intim gyanta helyett semmiképp! Gondoljunk csak bele, hogy még a hagyományos tusfürdőket sem jó odalentre használni; nemhogy egy sokkal erőteljesebb kemikáliát. Nem csak azért, mert itt érzékenyebb, vékonyabb a bőr, hanem azért is, mert itt könnyne a szervezetbe juthatnak ezek a veszélyes anyagok.

Intim gyanta: vakrandi az intimkozmetikussal?

Összességében talán te is belátod, hogy az intim gyantázást érdemesebb szakemberrel csináltatni, hiszen nemcsak pénzt és időt takarítasz meg vele, de a fájdalomküszöbödet sem kell ingerelned és a bőröd is hálás lesz érte.

Az intimkozmetikus kiválasztására viszont jó, ha picit több időt és odafigyelést szentelsz, hiszen a szakszerűtlen intim gyantáztatásnak kellemetlen következményei lehetnek. Azért, hogy, ha teljesen ismeretlen intimkozmetikust is választasz, akkor se érezd az első alkalmat teljesen vakrandinak, olvasd el az igazi intimkozmetikusok legfőbb ismertetőjegyeit!

Ezek pedig:

 • Oklevél a falon az intimkozmetikai végzettségről
 • Barátságos, empatikus, nyitott, türlemes, diszkrét természet
 • Kommunikatív és az első találkozáskor alaposan kikérdez a korábbi intim szőrtelenítési szokásaidról
 • Az intim gyantázást állapotfelméréssel kezdi
 • Nem hagyományos és nem cukorgyantát használ
 • Microwaxing technikával szőrtelenít
 • Intim gyantázás közben rengeteg hasznos tanáccsal lát el, amivel otthon tudod ápolni a bőrödet
 • Szőrtelenítés után alaposan leápolja az intim részeket
 • Szívesen mész vissza hozzá

 

Intim gyantázás otthon? Hmmm… nem hangzik jól!

Intim gyantázás intimkozmetikusnál? Zene a füleknek!

Igen, időpontot kell egyeztetni. Igen, időben oda kell érni. Igen, fizetni kell érte, de összeségében így is az intimkozmetikussal jársz a legjobban hosszú távon! Gondold át, fontold meg!

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.