2024.05.29.

Deol

NEM HIVATALOS OLDAL!

Melyik most a legolcsóbb lézeres szemműtét?

3 min read

 

Tapasztalatok szerint az, aki szemműtéten gondolkodik, elsődlegesen arra a kérdésre keres választ, hogy melyik a legjobb szemműtét – majd utána rögtön azt szeretné tudni, hogy melyik most a legolcsóbb lézeres szemműtét.

A lézeres szemműtétek árai között jelentősek az eltérések

Az árakat számos dolog befolyásolhatja: a választott szemműtét típusa, a műtét során alkalmazott lézerkészülék fajtája, valamint az adott műtétet végző klinika egyéb költségei és árképzése.

Pontosabb volna tehát, ha a kérdést úgy tennénk fel, melyik lézeres szemműtét az, ami a legjobb ár-érték arányban van jelenleg. Ugyanis többféle lézeres szemműtét kezelés is létezik.

Amennyiben pedig csak az adott műtét árát vesszük figyelembe, az is előfordulhat a végén, hogy összeségében sokkal több lesz a költségünk a lábadozási időszak végére, mintha egy drágább kezelést választottunk volna.

A legolcsóbb lézeres szemműtét ára jelenleg 130 ezer forint körül van

Ezt azonban egy szemre kell érteni. Két szemre a beavatkozás a legolcsóbb PRK esetén 220 és 270 ezer forint között mozog. Igaz, a lábadozási időszak az ilyen jellegű beavatkozásoknál akár 10 nap is lehet és ha olyan a munkakörünk, akkor bizony ezt az időszakot betegszabadságon kell töltenünk. Többször kell kontrollra járni, mint a drágább kezeléseknél, ami több időt és utazást jelent, 6 hónapig kell szteroidos szemcseppet használni és a végleges látásélesség kialakulása akár hat hónap is lehet.

Ahhoz azonban, hogy kiderüljön alkalmasak lehetünk-e egyáltalán a PRK lézeres szemműtétre vagy valamelyik drágább kezelésre előzetes vizsgálatok szükségesek.

A műtétet megelőző műszeres vizsgálatok lehetnek fizetősek vagy akár ingyenesek is

Vannak klinikák, ahol az alkalmassági vizsgálat része a megvásárolt csomagnak, vagy akció keretében ajándékba adják, esetleg életkorhoz vagy valamilyen online aktivitáshoz kötik a vizsgálatok ingyenességét.

Ha az össze költséget figyelembe vesszük, akkor lehet, hogy az olcsó PRK sem igazán kerül sokkal kevesebbe, mint például a modernebb, lebenyes OptiLASIK kezelés, ami jelenleg 340 ezer forint két szemre.

Arról már nem is beszélve, hogy az utóbbi műtéti eljárást követően két nap után vissza lehet térni a munkába, kevesebb a kontroll és csak 3 hétig kell csepegtetni a szemet.

Akár az is előfordulhat, hogy a drágább árral összességében jobban járhatunk

Ezen kívül vannak még a FEMTO típusú lézeres szemműtétek , ahol 500-600 ezer forintba kerül, ha mindkét szemünkre szeretnénk akár már pár órával a beavatkozás után élesen látni, de cserébe szinte elhanyagolható mértékű a lábadozási idő és akár már másnap vezethetünk, dolgozhatunk.

Összefoglalva a drágább lézeres szemműtétet követően akár jelentős ki nem esett keresettel lehetünk gazdagabbak, mindamellett, hogy lényegesen rövidebb gyógyulási idővel és kevesebb kellemetlenség érzettel kell számolnunk.

Hogy jobban járjon, számoljon előre a lézeres szemműtétek teljes költségéve, még mielőtt konkrét eljárást választ!

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.