2024.04.21.

Deol

NEM HIVATALOS OLDAL!

Amikor azonnal szükség van üvegezésre

3 min read
üvegezés

Az ablak-, és ajtóüvegek abba a kategóriába esnek, amelyekre nem sokat gondolunk a mindennapokban. Amíg nincs velük gond, erre nincs is igazán szükség. Azonban amikor megjelenik egy repedés a hideg miatt, netán egy önfeledt játék közben egy labda belerepül és kitöri az egyik ajtóüveget, véletlenül egy madár repül az ablakunknak vagy tízezer másik lehetséges okból megsérülnek üvegeink, azonnal cselekedni kell.

 

Minden üveges ugyanolyan jól dolgozik?

Míg sok, gyakran ismétlődő problémával „törzsvendégként” fordulunk kedvenc szakemberünkhöz, legyen szó hajvágásról, könyvelésről vagy autószerelésről, üvegeshez valószínűtlen, hogy heti vagy havi, bármilyen meghatározott időközönként járunk. Hihetnénk azt tehát, hogy „ez úgyis egyszeri alkalom”, mindenki ugyanolyan jól dolgozik, de egyáltalán nem mindegy, hogy kit keres fel ha sürgős üvegezési munkára van szüksége.

 

Mire kell figyelnünk a megfelelő üveges kiválasztása előtt?

Először is az alapok. Ezekből néhány magától értetődő, „józan paraszti ésszel” belátható, de az ismétlés sem árt, főleg, amikor egy új szolgáltatást tervezünk igénybe venni.

  • A szakember / cég vállal munkát, könnyen el fog jutni a mi otthonunkba / cégünk telephelyére, ahol szükség van rá?
  • Amennyiben ünnepnap vagy hétvége van és nagyon sürgős munkára van szükségünk, vegyük figyelembe, hogy bizonyos cégek ilyenkor nem dolgoznak.
  • Olyan üveget is tud cserélni, amelyre nekünk szükségünk van? (Nekünk lehet, hogy minden üveg csak üveg, de nemcsak létezik ajtó, ablak, hanem kirakat-, portál-, erkélyüveg is létezik, sőt biztonsági üveg, drótüveg, tükör, hőszigetelt üveg, katedrál üveg és ezzel még mindig nincs vége a felsorolásnak…). Próbáljunk meg utánajárni a választott szakembernél a felmérés előtt, hogy valóban tud-e segíteni nekünk.
  • Hogy ne legyen meglepetést az árban, érdemes megmérni a törött üveg (látható) felületét, ezt eljuttatni az üveges szakembernek és egy konkrét számot tartalmazó árajánlatot beszerezni tőle.
  • Ne feledkezzünk el a biztosítóról: amint kaptunk árajánlatot választott üveges szakemberünktől, az árajánlattal érdemes felvenni velük a kapcsolatot.

 

Egy üveges csak kár esetén tud segíteni?

Ha az ember egyeztet egy szakemberrel és megállapodik vele, „nyélbe üti az üzletet”, érdemes lehet átgondolni, hogy milyen más munkára van még szükség az adott helyen. Sokszor csak húzzuk‑halasztjuk bizonyos, egyébként fontos munkák elvégzését, majd amikor egy rátermett szakember készen áll a segítségnyújtásra, őt elengedjük, anélkül, hogy másra is használta volna a szaktudását, mint például az üvegkár azonnali kijavítása.

Érdemes tehát utánajárni, rákérdezni, mi másban tud segíteni választott szakemberünk. Könnyen lehet, hogy az üvegezés mellett segítséget kaphatunk nyílászáró felújításban, nyílászáró javításban vagy éppen ablakszigetelésben. Vagy bármi másban, amire szükségünk lehet, és a szakemberünk ért hozzá. Azzal semmit sem veszíthetünk, hogy rákérdezünk!

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.