2024.07.22.

Deol

NEM HIVATALOS OLDAL!

Mi kell a babaváró hitelhez?

2 min read

Amennyiben egy házaspár arra a döntésre jut, hogy gyermeket szeretne vállalni, manapság több államilag támogatott forrást is kaphat ahhoz, hogy még kényelmesebb, ideálisabb legyen a környezet a csemete érkezéséhez. A családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) a lakásvásárláshoz, felújításhoz, bővítéshez ad vissza nem térítendő segítséget, míg a babaváró hitel szabad felhasználású, és ingatlanfedezet sem szükséges hozzá.

 A babaváró részletei

A kedvező hitelforma igényléséhez csupán néhány feltételnek kell megfelelni. Sokan teszik fel a kérdést, hogy mégis mi kell a babaváró hitelhez, a választ az Erste Bank honlapja is megadja.

Először is szükséges, hogy a két fél házastárs legyen, illetve mindketten töltsék be a 23. életévüket, ám a feleség nem múlhat el 41 éves. Fontos, hogy az egyik házastárs legalább három éve tb-jogosult legyen, bár az sem probléma, ha például legfeljebb 30 nap eltelt két munkahelyváltás között. A büntetett előélet, a köztartozás vagy a KHR-ben (Központi Hitelinformációs Rendszer) nyilvántartott lejárt tartozás kizáró ok, mint ahogyan a nem magyarországi lakcím is.

Ellenben a babaváró hitelhez nem kell, hogy a házaspárnak gyermeke legyen, hiszen a kedvezményeket csak a hitelfelvételt követően megszülető gyermekek után kapják meg. A babaváró hitel egy gyermek esetén is kedvező lehet, mert amennyiben a szerződéskötést követő öt évben érkezik az utód, elengedik a hitel kamatát, míg a harmadik gyermeknél például a teljes fennálló tartozás visszafizetésétől eltekintenek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.