2024.07.21.

Deol

NEM HIVATALOS OLDAL!

Felül- vagy elöltöltős legyen? Avagy milyen töltésirányú mosógépet válasszunk?

2 min read

Attól függően, hogy a mosógép dobnyílása hol nyílik, lehet felültöltős és elöltöltős mosógépeket is kapni. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya.

Amikor a mosógép kiválasztása kerül előtérbe, akkor mindig felmerül a kérdés, hogy ebből a kettő verzióból melyik lesz praktikusabb.

Elöltöltős mosógép – előnyök és hátrányok

Ez az a típus, aminek a készülék oldalán található a betöltőnyílása. Előnye, hogy amikor ki kell szedni a ruhákat, akkor nemes egyszerűséggel egy kosárba, egyetlen mozdulattal kiszedhető az egész kimosott mennyiség. Hátránya, hogy az ajtó miatt sok helyet foglal, ezért kis területű mosókonyhákba nem biztos, hogy ez a típus lesz a legjobb választás. Viszont ezek a mosógépek kifejezetten tágas dobbal, nagy méretben kaphatóak. Sokkal nagyobb a ruhakapacitásuk, mint a felültöltős társaiké, ezért ha van elég helyünk a fürdőszobában, és nem bánjuk, hogy néha le kell hajolni kivenni a ruhát, érdemesebb ilyen típust választani.

Felültöltős mosógép – előnyök és hátrányok

A felültöltős változatnak a készülék tetején van a nyílása. Direkt arra tervezték, hogy kis helyeken is kényelmesen lehessen használni. Az a jó benne, hogy nem kell hajlongani, amikor belerakjuk vagy kiszedjük a ruhákat. Nem borul ki az egész pakk, ha esetleg túltöltöttük, mint az oldalajtós változatoknál. Viszont kipakoláskor nem minden esetben lehet praktikus, ugyanis az ilyen gépek keskenyek, ezért a ruhakapacitásuk is kisebb. Leginkább olyan helyekre tervezték őket, ahová egy nagyobb típus nem férne be. Jól használható kisméretű fürdőszobákban és mosókonyhában. Ha kis helyünk van, akkor sokkal praktikusabb lesz számunka egy keskenyebb felültöltős típus. Viszont arra figyeljünk oda, hogy egyszerre nagy adagokat nem lehet mosni benne, ezért ha a párunk mellett még gyerekeink is vannak, tehát a szennyesképződés több mint két főre való ruhaadagot jelent, akkor jobb, ha inkább egy elöltöltős mosógépet veszünk, ami ha nem fér el a fürdőben, akkor még mindig tökéletes helye lehet például a konyhában.

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.