2024.06.16.

Deol

NEM HIVATALOS OLDAL!

Gondoltatok már az öregkorra? Mi van, ha előre hozza valami?

4 min read

Számomra megnyugtató volt látni, hogy milyen jellegű idősek otthonába került az egyik nagyszülőm, akinek már 0-24-ben segítségre volt szüksége egy idő után. Szerencsére ezek a magánintézmények léteznek, és tényleg mindent biztosítanak! Kicsit nyugodtabban tudok így gondolni mindenre, ami elkövetkezhet, pedig ekkortájt, mikor ezen elgondolkodtam, még nem is sejtettem, hogy nagyon hasonló jellegű intézményről fog egyszer mesélni az egyik barátom is. Aki még nincs benne ugyan a korban, mégis szüksége volt egy „elvonókúra-szerűségre”, amit a felepulok.hu weboldalon talált meg.

Itt teljesen másról van szó, és elnézést, hogy keresem a megfelelő kifejezéseket, de egyrészt felzaklatott, hogy csak utólag tudtam meg erről a barátomról, hogy hová tűnt el majd’ egy hónapra, másrészt újfent megnyugodtam, hogy mindenre létezik ilyen jellegű jó megoldás. Neki ott, a Felépülők nevű terápiás központban elmondták anno, hogy ennek a dolognak is az a lényege, hogy kicsit ki kell szakadjon a társadalomról, 28 napig ott kell tartózkodnia náluk, de szintén 0-24-ben megkap minden segítséget a gyógyuláshoz! Nincs valódi párhuzam az idősek otthonával, érzésre mégis ez ugrott be. Főleg a nyugalom biztosítása miatt.

Már ha ezt gyógyulásnak lehet nevezni – iménti kifejezésemre visszaugorva –, tényleg még csak keresem a szavakat, hisz utólag néztem utána mindennek, de ennek az említett személynek bejött az, hogy többé már nem vágyik az alkoholra. És ez volt a lényeg, értelemszerűen. Tünetmentessé vált teljesen, és bár vigyáznia kell a jövőben is, úgy érzi, csodát tettek vele! Azt írják a felepulok.hu oldalon még ezeken felül, ahol dr petke zsolt is tevékenykedik, akit a legtöbbet dicsért személy szerint az illető, hogy 50 évnyi felépülési tapasztalattal rendelkeznek már. A módszer az USA-ból importált, bevált szisztéma, amivel segítenek a függőknek, és van ingyenes utángondozás is.

Azt hiszem, ez a név ragadt meg a legjobban nekem is, így esett az, hogy erre is kerestem rá ahhoz, hogy gyorsan megtaláljam a felépülőket: dr petke zsolt. Feltűnő rögtön, a további nevekből a linkelt listán, hogy egy családféle lehet, akik ezt csinálják, akik kitalálták és vezetik, természetesen remek szakemberekkel kiegészülve. Egy egész gárdányival. Egyéni és kiscsoportos formában foglalkoznak a betegekkel egy nagyon szép és modern helyen, egy kistelepülésen. Veszprémhez közel, ha jól emlékszem. Igazi terápiás környezet. Sosem értettem, mi lelte korábban ezt a barátomat, de tényleg, mintha kicserélték volna őt is! Valószínűleg pont olyan melegséget, törődést és állandó figyelmet kaphatott, amiről az írásom elején ejtettem szót.

Beleolvasva még, a felepulok.hu további részletes tájékoztatóiba, tényleg, mint egy nyaralás: teljes ellátás, svédasztalos reggeli és étlapos ebéd, no meg vacsora és több aktív program is segít a felépülésben. Megnyugodtam, újra. És látom az eredményt is, közelről. Belegondolva, semmivel nem lett volna jobb, ha tudok a gondjáról előre és végigizgulom ezt az időszakot. Maximum többször ajánlottam volna fel a segítségemet, talán olykor el is fogad belőle ezt-azt, de a lényeg, hogy segítettek neki ott eleget. A Felépülők központjában, ahonnan messze sokkal jobb formában tért vissza, mint amilyenben utoljára láttam. Hála az égnek, hogy sok ilyen hely létezik, de konkrétan az alkoholizmusról való leszokásban való segítés terén ez az egyik kiemelkedő. Én nem is hallottam másról (szerencsére eddig nem kellett hallanom), de mivel látom, hogy ez milyen eredményesen működő hely, ezt fogom ajánlani annak, aki bajban van!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.