2024.05.28.

Deol

NEM HIVATALOS OLDAL!

Kötelező biztosítás váltás 2021-ben: így azért egyszerűbb

3 min read
pénztárcánknak

pénztárcánknak

Szerencsés helyzetben van az, akinek van saját autója. Annak ellenére, hogy a segítségével könnyebben tudjuk megoldani a közlekedést és a holmink szállítását, kötelezettségeket is von maga után. Amikor úgy döntünk, hogy veszünk magunknak egy saját gépjárművet, az első lépések egyike az szokott lenni, hogy a biztosítást meg kell kötni. A kötelező felelősségbiztosításról már a neve is elárulja, ez nem egy olyan biztosítás, amit vagy választunk, vagy épp nem, ezzel minden kocsitulajdonosnak kötelezően rendelkeznie kell. Magának a biztosításnak az a rendeltetése, hogy az általunk okozott károkat a biztosítónk kifizesse a másik félnek, ezzel is védve az autótulajdonsokat. Megkötésének hiányában nem csak komoly büntetés jár, de egy esteleges balesetben saját kasszából kell kifizetni a másik autóban keletkező kárt. Felesleges több százezer, vagy több millió forintja pedig – amit bármikor elő tud venni – , ritkán van az embernek.

Manapság már jó néhány biztosító ajánlatai közül tudunk választani, így érdemes minden lehetőséget számba venni, hiszen akár jelentősebb összeget is spórolhattunk úgy, hogy kedvezőbb féltetlek szerepelnek a biztosítási szerződésünkben. Mit tehetünk indén, 2021- ben akkor, ha úgy döntünk, más biztosítónál akarjuk a kötelező biztosításunkat megkötni? Nem csak azok gondolkodhatnak kedvező kötelező biztosításon, akik most vásárolnak saját autót, de egy már meglévő szerződést is átvihetünk egy nekünk szimpatikusabb biztosítóhoz. Erre minden évben van lehetőség egyszer a biztosítási évfordulót megelőzően. Hogyan is kezdjünk neki a váltásnak?

 

A kötelező biztosítás váltás menetét nagyban megkönnyítik az olyan weboldalak, mint a biztoshely.hu. Ezen az oldalon egyszerűen és gyorsan utána tud nézni mindenki annak, hogy mi is a váltás pontos menete, mire érdemes figyelni, sőt 11 biztosító ajánlatait tudjuk majd itt összehasonlítani, ráadásul az ajánlatok sorba vannak rendezve a könnyebb átláthatóság érdekében! Ezen a weboldalon egy online kalkulátor is az érdeklődők rendelkezésére áll, ahol néhány fontosabb adat megadása után már láthatjuk is a személyre szóló ajánlatunkat.

 

Két dologra viszont érdemes odafigyelni! Fontos egyrészről, hogy a biztosító váltás csak akkor lesz lehetséges, ha a meglévő szerződésünk még érvényes, és minden szükséges tétel be is van fizetve. Másrészről az is lényeges, hogy a váltási szándékunkat időben jelezzük, legkorábban 60 nappal az évfordulónkat megelőzően, és a korábbi szerződésünk megszüntetése iránti szándékunk 30 nappal az évforduló előtt érkezzen be a biztosító társasághoz. A Biztoshely oldalán nem csak a kötelező biztosítás megkötésére vagy váltására van lehetőségünk, egyéb biztosítás esetében is számíthatunk rá! Éppen ezért, ha 2021-ben gondolkodunk lakásbiztosítás, vagy épp utasbiztosítás megkötésén, ezen a helyen többféle ajánlat közül tudjuk majd kiválasztani azt, ami leginkább megfelel az elképzelésinknek és a pénztárcánknak is!

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.