2024.06.16.

Deol

NEM HIVATALOS OLDAL!

Melyek a legmegbízhatóbb és legegyszerűbb Covid gyorstesztek?

2 min read

Az aktív koronavírus fertőzés kimutatására napjainkban már rengeteg antigén gyorsteszt közül választhatunk. De melyek azok a covid-19 gyorstesztek, amelyek pontos és megbízható eredménnyel szolgálnak, valamint az elvégzésük is egyszerű? 

Ha szeretnénk elkerülni az orrgarati mintavétellel történő tesztelés kellemetlenségeit, válasszuk az egylépéses antigén nyalókás gyorstesztet, amely könnyedén, nyál mintával elvégezhető. A Carbon Medical webshopjában megvásárolható nyalókás covid gyorsteszt több, mint 98%-os pontossággal az összes koronavírus alvariánst igazoltan kimutatja, beleértve például az omikron vagy a delta variánst. Ennek igazolására gyártói dokumentum is rendelkezésre áll.

De hogyan kell elvégezni ezt a covid gyorstesztet? A tesztelés szerencsére egyáltalán nem bonyolult, a csomagolásban mindössze egyetlen tesztkazetta található. A csomag felbontása után köhintsünk mélyről kétszer, majd vegyük le a tesztkazetta kupakját. A kupak alatt található szivacsos mintavételi részt helyezzük a szánkba, és dörzsöljük a nyelvünkhöz, valamint az ínyünkhöz körkörös mozdulatokkal tízszer. Ezután tartsuk a nyelvünk alatt, és várjuk meg, hogy a C jelzésű kontrollcsík megjelenjen a tesztkazettán. Ez csupán 1-2 percet vesz igénybe, ezért ez a teszt időseknek és gyermekeknek kimondottan javasolt. A kontrollcsík megjelenése után vegyük ki a tesztkazettát a szánkból, majd tegyük azt sík felületre és várjunk az eredményre, ami 10 percen belül leolvasható.

A nyalókás gyorsteszten kívül természetesen más teszt is a rendelkezésünkre áll, ilyen például a minőségi Hightop Biotech antigén gyorsteszt, amely elülső orrgarati mintából is kimutatja az eredményt.  Így nem szükséges mélyen az orrgaratba helyeznünk a mintavételi pálcát, elegendő csupán 2,5 cm-re az orrüregünkbe helyeznünk, ezáltal a mintavétel nem jár fájdalommal és kellemetlenséggel. Ez a megbízható covid gyorsteszt szintén megvásárolható a Carbon Medical webáruházban kedvező áron.

 

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.