2024.04.21.

Deol

NEM HIVATALOS OLDAL!

Műanyag bejárati ajtó különleges színárnyalatokban

3 min read

Egy jó minőségű bejárati ajtó ismérve, hogy remekül ötvözi az esztétikus, stílusos megjelenést a biztonsággal, strapabírósággal és persze a kiváló hő-, és hangszigetelő képességgel. Mindezen tulajdonságok csak bizonyos fém-, illetve műanyag ajtókban találhatók meg egyszerre. A műanyag bejárati ajtók azonban jóval nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint a fém alapanyagú nyílászárók, mivel olcsóbb áron kínálnak közel hasonló minőségű paramétereket a funkcionalitás terén.

Mitől jó egy műanyag bejárati ajtó?

Ha szigetelésről van szó sokan az ablakokra helyezik a hangsúlyt, miközben a bejárati ajtók háttérbe szorulnak ilyen téren és itt sokkal inkább a biztonság, strapabíróság kerül a reflektorfénybe. Ugyanakkor nem szabad alábecsülni a kültéri bejárati ajtó szerepét sem a hő-, vagy hangszigetelésben, hiszen otthonunk energetikai szempontból történő fenntartása csak akkor lesz igazán költséghatékony, ha a szigetelés mindenre, maximálisan kiterjed.

 

Mindazonáltal valóban fontos, hogy a bejárati ajtó, mely tulajdonképpen a határvonalat jelenti a külvilág és házunk, lakásunk között, valóban biztonságos és strapabíró legyen, akár hosszú éveken, évtizedeken keresztül is. A feltörhetetlen ajtót ugyan még nem találták fel, de egy ránézésre is masszív biztonsági ajtót a betörők jobbára meg sem próbálnak kinyitni, mert nem éri meg a kockázat. Sokkal inkább keresnek könnyű, gyorsan feltörhető célpontokat.

Ezen felül egy kültéri bejárati ajtónak az olyakor zord és változékony időjárással szemben is állnia kell a sarat, nem is beszélve a folyamatos igénybevételről.

 

Nem szükséges azonban, hogy dilemmát okozzon e két elsődleges szempont, azaz a szigetelés és a biztonság közötti választás. Egy minőségi, modern műanyag bejárati ajtó mindezeket magában foglalja. Mindazonáltal ez a kombináció önmagában véve még nem is lenne kirívó, azonban van itt még egy dolog, amit fontos megemlíteni, ami igazán egyedivé, különlegessé teszi az egyes gyártók termékeit, ez pedig a megjelenés.

 

A nyílászáró gyártás során nem könnyű úgy lavírozni, hogy az ügyfelek egyedi, olyakor egészen különleges elképzeléseit formába öntsék a szakemberek a biztonsági és hőszigetelési tulajdonságok megtartása mellett. Sőt, igen kevés olyan üzemet találhatunk hazánkban, ahol a saját, egyedi ötleteinket tudjuk megalkottatni, ráadásul mindezt kiváló minőségben, legyen az műanyag bejárati ajtó, vagy alumínium ablak.

 

Elsőrangú műanyag bejárati ajtó a Realtherm Kft. jóvoltából

 

Szerencsére vannak olyan gyártók, amelyek erre a területre specializálódtak. Magyarországon ennek egyik legfőbb zászlóshajója a Realtherm Kft., akik ügyfeleik, megbízóik saját elképzeléseiből alkotják meg a tökéletes fém-, vagy épp műanyag ajtókat, ablakokat. Európa szerte elismert gyártók profilrendszereit alkalmazzák a nyílászárók összeállítása során, rendkívül precíz módon, így a színvonalra garantáltan nem lesz panasz. A Realtherm Kft.-nél akár több mint 50 RAL szerinti szín, kasírozás fa-, alumínium dekor közül is válogathat, mindezt páratlan szigetelési értékekkel és strapabírósággal karöltve.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.