2024.06.10.

Deol

NEM HIVATALOS OLDAL!

Esztétikus weboldal

2 min read

A weboldal készítés egyszerű dolognak tűnik, pedig nem az. Az elkészült oldal képviseli a vállalkozót, amikor személyesen nem tud jelen lenni. Az oldal reprezentálja a tulajdonost, azt hogy milyen kép alakul ki az oda látogatóban a cégről, termékről, a weboldal kinézete révén.

Így nem mindegy, milyen a szövegezése, az oldal színei, a képek elhelyezése, milyen lényeges információk kapnak helyet rajta. A kezelhetősége és beállításai szintén fontosak, továbbá az is, hogy eljusson a célközönséghez, erős legyen a konverziója. Fontos, hogy esztétikus legyen, nem túlzsúfolt és az erős minimalista irányvonal sem jó mindig. Érdekes, izgalmas legyen, marasztalja az olvasót. El kell, tudja adni a szolgáltatást, terméket, be kell tölteni ezt a lényeges funkciót is. A weboldal tükrözze a tulajdonos szellemiségét, stílusát, ne csak mondanivalójával, hanem a színeivel, ábrákkal, képekkel, azok elhelyezésével. Egy weboldal készítőnek ismernie kell, mitől működik egy weboldal, mi az, amit keres a weboldalra tévedő. Mit, hogyan kell elhelyezni, milyen stílusban, milyen betűtípussal ahhoz, hogy megragadó legyen. Rengeteg dologgal testre szabható az oldal. Tudni kell kihangsúlyozni a fontosabb dolgokat, a lényeget kiemelni. Az oldal designja fontos, amit tudnia kell annak, aki a weboldalt készíti. Egy rossz betűméret, kiemelés, szín, túl sok felugró ábra, elem, egy rossz elrendezés elrettentő lehet, hiába jó a termék, szolgáltatás. Vizuálisan vonzó kell, hogy legyen, de tartalmilag is. A logikus felépítés, egyszerű navigáció, könnyű megtalálhatóság szintén fontos eleme az oldalnak. A különböző funkciókat, mint a feliratkozás, elérhetősége, rendelés, szem előtt tartani indokolt, olvashatóan, könnyen értelmezhető formában, jól navigálható módon, lényegi kérdés. A reszponzívitás szintén elengedhetetlen. A weboldal észlelje, milyen eszközről szeretnék megtekinteni, ahhoz alakítsa a felbontást, betűméretet és a többit.

 

Nagyon el kell találni a törékeny egyensúlyt, az arany középutat. Ettől lesz bonyolult a weboldal készítés. Csak ezeket szem előtt tartó, minőségi honlapot érdemes készíttetni. A weboldal tükrözze azt, amit mondani szeretnénk. Mutassa meg, kik vagyunk, milyen a termékünk, szolgáltatásunk.

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.