2024.04.21.

Deol

NEM HIVATALOS OLDAL!

Legyünk okosak, ha autóvezetésről van szó!

2 min read

A jogosítvány megszerzése sokak életében valami nagy dolog, hiszen ezután jóval szabadabban tudunk mozogni az országon belül, de akár külföldön is.

Az autózás egy menő dolog, főleg a fiatalok szemében, ez vitathatatlan.

Pedig jó lenne, ha a kocsikázásra nem csak úgy tekintenénk, mint valami fenomenális élményre, hanem úgyis, mint egy felelősségteljes tevékenységre. Mert az autózás tud veszélyes lennie, ha nem tartjuk be az alapvető szabályokat, és sajnos sokan vannak olyanok, akik nem veszik ezt elég komolyan.

És itt nem csak magára a vezetésre gondolok, hanem arra is, hogy a kocsit rendszeresen átnézessük és javíttassuk.

Van egy weboldal, a metaautoszerviz.hu, ahol sok-sok olyan cikket lehet találni, melyek arról szólnak, miként lehet időben észrevenni azokat a rendellenességeket, melyek a kocsi meghibásodását mutatják.

Én minden autóvezetővel elolvastatnám az itt található cikkeket, az tuti! Részeletesen kifejtik a témákat, és biztos vagyok benne, sokan rohannának a szervizbe a cikkek elolvasása után.

Velem egy hasonló eset történt. Az egyik írásuk elolvasása után tudatosult bennem, hogy a lengéscsillapító cseréje egy olyan dolog, amit nem halogathatok tovább.

Felhívtam őket telefonon, és gyorsan időpontot kértem tőlük. A telefonon keresztül már egy kifejezetten szimpatikus csapat benyomását keltették.

Rövidesen már a Méta utcában voltam az autómmal, ahol gyorsan meg is kezdték a munkát. Első körben a szemükkel vizsgálták át a lengéscsillapítót, és már abból is látták, hogy baj van.

Ezután egy speciális eszközt is bevetettek, hogy a vizsgálat még pontosabb legyen.

Elmondták, hogy a lengéscsillapító cseréjét nem lenne szabad tovább halogatni, és pont időben jöttem, mielőtt valami nagyobb bajt is történhetett volna. Vállalták, hogy ott rögtön kicserélik, amire én természetesen igent mondtam, hiszen láttam, hogy egy profi csapatról van szó.

Azt is ki kell emelnem, hogy nagyon jó árakon dolgoznak, szóval ez még egy plusz indok volt arra, hogy elfogadjam a tanácsukat.

Az autóm azóta is tökéletesen működik, de ami az igazi megnyugvást jeleneti, hogy tudom: ha a jövőben elromlana még valami, akkor már tudom kik azok, akikhez fordulhatok.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.