2024.02.25.

Deol

NEM HIVATALOS OLDAL!

Miben más egy független pénzügyi tanácsadó?

5 min read
pénzügyi tanácsadó

Egyre többekben tudatosul, hogy anyagi kérdésekben csak úgy lehet meghozni a megfelelő döntést, ha ahhoz pénzügyi tanácsadó segítségét kérjük. Rendkívül körültekintőnek kell lenni mikor az anyagi biztonságunk a tét, egy-egy rossz választás ugyanis akár alapjaiban húzhatja keresztül távlati terveinket. Éppúgy hatalmas hiba, ha túlvállaljuk magunkat, mint amikor nem a céljainkhoz mérten legoptimálisabb konstrukció mellett tesszük le voksunkat. Mindamellett arra is gondolnunk kell, miszerint egyes szolgáltatók ajánlatai merőben eltérhetnek és alapos háttértudás nélkül nagyon nem egyszerű ezek közül választani. A Grantis független pénzügyi tanácsadó csapatának éppen ezért az a legfőbb célja, hogy az egyéni elképzelésekre nagy hangsúlyt fektetve megtalálják azt megoldást, amivel hosszú távon is elégedettek leszünk majd. Ehhez azonban elengedhetetlen a kellő időben szakemberhez fordulnunk, hiszen a legtöbb esetben utólag már sokkal nehezebb helyrehozni egy hibás döntést, mint megelőzni azt.

Miben nyújt többet egy független pénzügyi tanácsadó?

Miként oly sok minden más esetében, az anyagi életünk vonatkozásában is annak felismerése jelenti a sikerhez vezető első lépést, hogy a szakértői feladatokat jobb, ha hozzáértőkre bízzuk. Azonban akárcsak egy lakásfelújítás, vagy épp az autószerelés esetében, itt sem mindegy, kire bízzuk ezt a kényes műveletet. Ugyanis ha alapos utánajárás nélkül keresünk fel egy pénzügyi tanácsadót, akkor megeshet, hogy valaki olyat találunk, aki nem pártatlanul ajánl számunkra termékeket, így viszont jó eséllyel nem is a legjobbat kapjuk majd az elérhető kínálatból. Amikor tehát felmerül a kérdés, mégis miben más egy független specialista, akkor a válasz roppant egyszerű. Mivel szuverén, így egyik pénzintézet eszközeinek ajánlása sem áll érdekében. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy a célja kizárólag az ügyfél elégedettsége, azaz biztosak lehetünk abban, miszerint mi mindenképpen a lehető legjobban járunk és biztosan a számunkra legoptimálisabb megoldás születik.

Ezért válasszuk mindig a legjobbakat

A Grantis csapata nem véletlenül vált ennyire népszerűvé az elmúlt években. Független pénzügyi tanácsadó szolgáltatásuk több száz ügyfélnek segített meghozni a helyes döntést, ám az egyik legnagyobb erősségük épp abban rejlik, hogy még ezt követően is számíthatunk a támogatásukra. A legtöbb szolgáltató ugyanis csak addig követi nyomon a helyzetünket, amíg megtörténik a szerződéskötés, ám számtalan esetben ezután is segítségre szorulhatunk. Nem csak azért, mert idővel változhat az anyagi, vagy épp a családi helyzetünk, ami azt is magával hozhatja, miszerint a már megkötött konstrukción változtatni kellene, hanem mert bármikor támadhat kérdésünk a megtakarításunkkal, vagy épp a hitelünkkel kapcsolatban. Ilyenkor aztán hatalmas megnyugvást jelent tudni azt, van kihez fordulni és bármikor a rendelkezésünkre áll egy független pénzügyi tanácsadó. Nagyon fontos tehát, hogy mielőtt letennénk a voksunkat egy szolgáltató mellett, minden esetben végezzünk alapos kutatómunkát és nézzünk utána a háttér-információknak. Anyagi biztonságunk hosszú távú sikere múlhat azon, miszerint a legmegbízhatóbb szakemberekkel dolgozzunk együtt, akik biztosan a mi érdekeinket tartják szem előtt.

Milyen esetekben segíthet egy pénzügyi tanácsadó?

Azt ugyanakkor mindenképpen tudatosítani kell magunkban, hogy még a legelismertebb specialisták is csak akkor képesek pártfogolni minket, ha felkeressük őket. Ehhez nem árt, ha pontosan tisztában vagyunk azzal, milyen döntések meghozatala előtt lehet erre valóban szükségünk. Erre alapvetően azt mondhatnánk, miszerint minden olyan elhatározás kapcsán bölcsebb a hozzáértők intelmeire hallgatni, amikor nem vagyunk száz százalékig biztosak a dolgunkban. Noha egy kisebb horderejű anyagi kérdés esetén úgy gondolhatjuk, nem éri meg az időnket fecsérelni, mindig gondolkodjunk nagyobb távlatokban. Remek példa erre a kockázati életbiztosítás. Ennek a konstrukciónak a célja meglehetősen körülhatárolt, a szolgáltatók ajánlatai ránézésre igen hasonlók, ráadásul a legtöbbnél a havidíj sem egy kiugróan magas tétel. Havonta egy éttermi vacsora ára, ezért igazán nem érdemes napokat eltölteni a tervezgetéssel. Ám ha más irányból közelítjük meg a kérdést és számba vesszük a lehetséges kiegészítő szolgáltatásokat, vagy épp családtagjaink bevonásának a lehetőségét, akkor máris arra a megállapításra jutunk, hogy ez egy igen összetett kérdés. Hiszen egy életbiztosítás akár sorsfordító jelentőséggel is bírhat, így aztán minden lehetséges szempontot alaposan körbe kell járni, mielőtt megkötjük a szerződést. Egy nagyobb összegű hitel, vagy hosszú távú megtakarítás persze sokkal nagyobb dilemmát jelent, ám egy független pénzügyi tanácsadó még a kevésbé jelentékenynek tűnő igények esetén is jóval alaposabb kutatómunkát végez. Ennek tükrében pedig elmondható, hogy bármilyen döntést is készülünk meghozni, ha az érinti anyagi helyzetünket, akkor biztosan könnyebbséget jelent majd egy hozzáértő tanácsa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.