2024.05.29.

Deol

NEM HIVATALOS OLDAL!

5 szempont húskeverő vásárlásához

4 min read

Bár a húskeverő egy nem túl bonyolultan működő készülék, sokaknak problémát jelent kiválasztani a megfelelő eszközt. A boltok polcain és a webshopok kínálatában többféle gyártó különböző típusú készüléke érhető el, ami megnehezítheti a döntést – főleg azok számára, akik először vásárolnának húskeverőt. 5 szempontot mutatunk, amelyeket szem előtt tartva könnyebben találhatjuk meg az igényeinknek leginkább megfelelő gépet. 

A húskeverő, húsmixer vagy kolbászkeverő gép néven ismert termékek arra valók, hogy segítségükkel elkeverjük a húsokat, a fűszereket és az egyéb hozzávalókat, ha hurkát, kolbászt, virslit vagy egyéb húsárut szeretnénk készíteni. Ezeket az eszközöket azonban nemcsak ipari környezetben használhatjuk, hanem akár otthon is, ha el szeretnénk készíteni magunknak a boltban kapható felvágottak és hústermékek egészséges változatát. Akár otthoni, akár üzemi használatban gondolkodunk, fontos, hogy a megfelelő készüléket válasszuk.

Kézi vagy automata húskeverő?

Az egyik legfontosabb kérdés, amelyet vásárlás előtt tisztázni kell, hogy kézi vagy elektromos húskeverőt szeretnénk-e beszerezni. Egyre többen választják ma már az automata termékeket, amelyekkel gyorsabban, könnyebben lehet dolgozni, és fizikai erőfeszítés nélkül is jóval nagyobb mennyiségű húst lehet bekeverni, mint manuális társaival. Az automata készülék mellet szól az is, hogy nem töri szét, nem pépesíti a húst, köszönhetően a beállítható keverési sebességnek.

Mekkora kapacitásra van szükség?

Hatalmas különbség van aközött, ha csupán 5-10 kg húsból kívánunk kolbászt vagy virslit készíteni, vagy ha több száz kg húst kell feldolgoznunk. Ha csak kis mennyiségű húst szeretnénk fűszerekkel elkeverni, elég lehet egy kisebb kapacitású gép, míg nagyobb hústömeg esetén érdemes ipari húskeverőt választani, amely akár 4-500 kg hússal is megbirkózik egy óra alatt (10 perces ciklusidővel számolva).

Kialakítás

A nagykonyhai gépek esetében alapvető elvárás, hogy erősek és tartósak legyenek. Erről – többek között – úgy gondoskodhatnak a húskeverő gép gyártók, hogy kiváló minőségű anyagokat (pl. rozsdamentes acélt) használnak fel a gyártás során, ami nagymértékben meghosszabbíthatja a termék élettartamát is.

A keverőlapátok száma is meghatározó lehet – egy 4, illetve 6 keverőlapáttal ellátott készülék már például az erősebb kategóriába sorolandó.

A kialakításnál fontos tényező lehet még a szétbonthatóság, amely lehetővé teszi, hogy az eszköz egyes elemeit minden használat után könnyen, egyszerűen és alaposan meg lehessen tisztítani.

Biztonsági szempontok

Konyhai nagygépek használata és húsfeldolgozás közben könnyen történhetnek balesetek, amelyek azonban megfelelő termékek használatával és némi odafigyeléssel megelőzhetők.

Választhatunk például olyan modellt, amelynek a fékezhető kerekei megakadályozzák, hogy a készülék elmozduljon használat közben.

Ha pedig a gép nyitásérzékelővel ellátott biztonsági zárral rendelkezik, azonnal leáll nyitás esetén.

Amit még a készülékek csomagolásán érdemes lehet ellenőrizni, az az IP55 védelem jelölése.

Extra funkciók

Egyes húskeverők extra funkciókkal is rendelkeznek, mint például az ürítési gomb vagy a programozható egység forgásirány váltással, időzítővel. Ezek megléte vagy hiánya is lehet egy szempont a vásárlás során.

 

A fenti 5 szempont figyelembe vételével és mérlegelésével bárki könnyedén megtalálhatja a számára ideális húskeverőt.

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.